Welke specificaties kunnen oordopjes hebben?

Wanneer je op zoek gaan naar goede oortjes, kijk je niet alleen meer naar het merk en de pasvorm. Ook de specificaties die oordopjes hebben spelen een grote rol en merken willen zich dan ook onderscheiden door oordopjes op de markt te brengen met de nieuwste technische ontwikkelingen. Maar hoe belangrijk is het dat je nieuwe oordoppen deze specificaties hebben en nog belangrijker: wat heb jij hieraan? Hier lees je de belangrijkste informatie van de volgende bekende specificaties:

  • Bluetooth
  • Ingebouwde microfoon
  • Waterdichtheid
  • Noise cancelling

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

BluetoothOordopjes specificaties - Jaybird Vista

Het is een van de meest bekende en gebruikte specificaties op de nieuwere oordopjes: bluetooth. In de meeste gevallen gaat het hier om draadloze oordopjes die door middel van bluetooth met een smartphone of tablet verbonden kunnen worden. Vooral wanneer je op zoek bent naar goede draadloze oordopjes die je bijvoorbeeld in de sportschool kunt gebruiken, zul je zeker op zoek moeten gaan naar de beste bluetooth oordopjes. Verbinden via bluetooth kan altijd en dat betekent dat je altijd en overal je muziek kunt luisteren.

Ingebouwde microfoon

Een andere specificatie waar je veel aan kunt hebben is de ingebouwde microfoon. Tegenwoordig zijn bijna alle luidsprekertjes hiermee uitgerust. De ingebouwde microfoon zorgt er onder andere voor dat je telefoontjes kunt beantwoorden die op je smartphone binnenkomen. Wanneer je gebeld wordt terwijl je jouw oordopjes in hebt, hoef je ze dus niet eerst uit te doen om de oproep te kunnen beantwoorden. De ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om handsfree te bellen. Wanneer je op zoek bent naar oordopjes die je in de auto kunt gebruiken om te bellen is de ingebouwde microfoon zeker een onmisbare specificatie.

Waterdichtheid

Wanneer je regelmatig aan het sporten bent of buiten bezig bent, wil je goede oordopjes die tegen water en zweet bestand zijn. Er komen dan ook steeds meer oordopjes op de markt die waterbestendig zijn. Waterbestendig betekent dat ze tegen vocht kunnen en dat de geluidskwaliteit er niet op achteruit gaat. De oortjes zijn daardoor bestand tegen weer en wind en kunnen lang mee. Ook in de sportschool is het prettig dat je volop gebruik kunt maken van goede sport oordopjes.

Noise cancelling

Een laatste specificatie die je steeds meer terugziet is noise cancelling. Dit is een functie waarbij je omgevingsgeluid en ruis kunt dempen en je volledig kunt focussen op je muziek. Dit is vooral handig wanneer je in de bus of trein zit, maar ook wanneer je in de sportschool bent en je wilt de muziek die daar gedraaid wordt niet door je eigen muziek heen horen. Noise cancelling kan wel gevaarlijk zijn in het verkeer, maar je hebt dan ook de mogelijkheid om dit aan en uit te zetten wanneer je wilt. Dit maakt noise cancelling een populaire functie die steeds meer oordopjes hebben.

Bij je zoektocht naar goede oordopjes kun je dan ook zeker verschillende modellen oortjes vergelijken op de specificaties. Wat vind jij belangrijk om te hebben en hoe gebruik jij je oordoppen? Op basis hiervan kun je een goede keuze maken en ben je verzekerd van de beste oordopjes met fijne extra functies.