Welke koptelefoons hebben het hoogste draagcomfort?

Er zijn vele factoren waar je naar kunt kijken wanneer je op zoek bent naar een geschikte koptelefoon. Zo zijn er mensen die bij het aanschaffen van een hoofdtelefoon louter kijken naar de prijs, terwijl anderen op zoek gaan naar een koptelefoon met de hoogste geluidskwaliteit. Een ander element waar je naar kunt kijken tijdens het vinden van een hoofdtelefoon is het draagcomfort. Het is immers wel fijn als een koptelefoon zo comfortabel mogelijk gedragen kan worden. Gelukkig schromen gebruikers niet om recensies achter te laten, waarbij onder meer het draagcomfort aan bod komt. Aan de hand van deze reviews hebben wij een Top 5 samengesteld van koptelefoons met het hoogste draagcomfort volgens gebruikers.

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Sennheiser HD 599Koptelefoons met een hoog draagcomfort - Sennheiser HD 599

Eén van de comfortabelste koptelefoons van dit moment is de Sennheiser HD 599 hoofdtelefoon. Deze variant is zo comfortabel omdat de oorschelpen zacht zijn. Daarnaast zijn de oorschelpen full size, waardoor ze geheel over je oor vallen. Je kunt uren muziek luisteren zonder problemen. Ook op het gebied van de geluidskwaliteit doet deze Sennheiser koptelefoon het goed. Het frequentiebereik is enorm en deze hoofdtelefoon is voorzien van een open klankkast. Hierdoor komt de natuurlijke sound van de muziek beter tot zijn recht.

Sennheiser HD 660 S

Als je onze Top 5 koptelefoons met de hoogste geluidskwaliteit volgens gebruikers hebt gelezen, weet je dat de Sennheiser HD 660 S koptelefoon hier ook in terug was te vinden. Er zijn weinig modellen die zowel uitstekend scoren op het gebied van geluidskwaliteit als draagcomfort. Dit is was deze hoofdtelefoon zo bijzonder maakt. Het frequentiebereik loopt uiteen van 10 Hertz tot 41.000 Hertz, waardoor alle klanken uitmuntend uit de verf komen. Dit effect wordt nog eens versterkt door het gebruik van een open klankkast. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je de muziek in de ruimte kunt horen zweven. Ook komt het natuurlijke timbre van de muziek nu meer naar voren.

JVC HA-KD9BT

Het is goed mogelijk dat je op zoek bent naar een koptelefoon met een hoog draagcomfort voor jezelf. Maar het is tevens mogelijk dat je op zoek bent naar een geschikte hoofdtelefoon voor je kind. In dat geval is de JVC HA-KD9BT koptelefoon een goede optie. Deze kleurrijke koptelefoon van JVC kan gemakkelijk uren gedragen worden door je kind. Bovendien is volumebegrenzing aanwezig, zodat de kans op gehoorschade door te lang luisteren minimaal is. Zo kan je kind ongestoord van zijn of haar favoriete liedjes genieten.

Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm

Als je een echte liefhebber bent van muziek, ben je waarschijnlijk al bekend met het merk Beyerdynamic. Deze Duitse producent levert te allen tijde producten af van een hoge kwaliteit. Niet alleen op het gebied van geluidskwaliteit, maar ook als het gaat om het draagcomfort. Dit bewijzen ze wederom met de Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm koptelefoon. De zachte kussens zijn zo comfortabel dat je op een gegeven moment niet meer merkt dat je een hoofdtelefoon draagt. Het geluid klinkt gedetailleerd en natuurgetrouw door de combinatie van een hoog frequentiebereik en een open klankkast.

Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Beyerdynamic heeft nog een winnaar in het assortiment: de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm. Alhoewel deze variant door de impedantie niet geschikt is voor mobiele telefoons, is dit verder wel een aanrader voor iedere muziekliefhebber. Het draagcomfort is uitmuntend. Maar ook op het gebied van geluidskwaliteit zijn er weinig betere alternatieven verkrijgbaar. Zo hoor je alle details en dynamiek in de muziek. Naast dat je dit model hoofdtelefoon van Beyerdynamic thuis kunt gebruiken, is dit tevens een prima keuze voor als je een van de beste koptelefoons voor in de studio zoekt.