Welke koptelefoons hebben de beste geluidskwaliteit volgens gebruikers?

Geluidskwaliteit is voor velen een doorslaggevende factor als het gaat om het uitkiezen van een koptelefoon. Echter is er geen mogelijkheid om een koptelefoon te testen voordat je deze koopt via een webshop. Gelukkig vermelden vele webshops de geluidskwaliteit van een koptelefoon. Deze hebben zij niet zelf bepaald, maar dit wordt bepaald aan de hand van recensies die gebruikers achterlaten. Dit geeft je het beste en meest eerlijke beeld van de geluidskwaliteit van een koptelefoon. Gebaseerd op deze waarderingen van klanten, welke koptelefoons hebben dan de beste geluidskwaliteit?

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Sony WH-1000XM3Koptelefoons met de beste geluidskwaliteit - Sony WH-1000XM3

We hebben de loftrompet al regelmatig geblazen voor de Sony WH-1000XM3 koptelefoon. Het is niet zonder reden dat dit model in vele van onze Top 3 lijstjes terug te vinden is. Ook op het gebied van geluidskwaliteit scoort deze variant bijzonder hoog onder de gebruikers van de grotere webshops van dit moment. Het wordt zelfs hoger gewaardeerd in vergelijking met duurdere modellen, waar er normaliter een correlatie is tussen prijs en kwaliteit. Deze on ear koptelefoon is geheel draadloos en voorzien van noise cancelling functies. Schakel je de Smart Listening modus in via de app, dan wordt de mate van noise cancelling automatisch aangepast op de activiteit die je aan het ondernemen bent.

Audio-Technica ATH-M50X

De echte fijnproever shopt geregeld bij het Duitse merk Audio-Technica. Dit merk weet altijd een uitstekende muziekervaring te creëren. Zo ook aan de hand van de Audio-Technica ATH-M50X koptelefoon. Wat opvalt is dat dit bij lange niet het duurste model uit het assortiment van dit merk is. Toch waarderen gebruikers deze hoofdtelefoon enorm op het gebied van geluidskwaliteit. Ook het draagcomfort van de hoofdtelefoon is goed. Dit is een koptelefoon met draad, die dankzij de vele audiokabels voor vele apparaten geschikt is. Hierbij maakt deze hoofdtelefoon niet gebruik van een standaard draad, maar van een krulsnoer. Deze raakt niet snel in de knoop en hangt niet continu op de grond.

Audio-Technica ATH-M40X

We vertelden je al dat fijnproevers op het gebied van audio zo te spreken zijn over de koptelefoons van Audio-Technica, en het is dan ook niet verwonderlijk dat nog een model van dit merk terug te vinden is binnen deze Top 5. Het gaat om de Audio-Technica ATH-M40X. Ook hierbij wordt de geluidskwaliteit getypeerd als uitstekend. Wat wel opvalt is dat het draagcomfort van de M50X beter is dan de M40X. Ook deze koptelefoon is voorzien van een handig krulsnoer. Ga je deze koptelefoon kopen, dan wordt een opbergetui standaard meegeleverd.

Beats Studio3 Wireless 2018

De Beats Studio3 Wireless 2018 is al in meerdere van onze Top 3 lijstjes te vinden, dus verbazingwekkend is het niet dat dit model ook in deze Top 5 is beland. De reden dat Dr. Dre en Jimmy Iovine dit merk zijn begonnen, is het feit dat de geluidskwaliteit van de meeste koptelefoons voor consumenten tegen viel. Beats is een revolutie gestart, en sindsdien is de geluidskwaliteit alleen maar beter geworden. De Beats Studio3 Wireless 2018 is hier een goed voorbeeld van. Deze on ear hoofdtelefoon van Beats is compleet draadloos en is voorzien van noise cancelling features. Door de aanwezigheid van een W1 chip maakt dit model automatisch verbinding met toestellen van Apple.

Sennheiser HD 660 S

Eigenlijk staat Sennheiser sowieso garant voor een goede geluidskwaliteit, voor welk model je ook kiest. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is altijd goed. Maar de geluidskwaliteit is misschien wel op zijn best bij de Sennheiser HD 660 S hoofdtelefoon. Dit wordt gecombineerd met een hoog draagcomfort. Je kunt deze hoofdtelefoon uren dragen zonder dat je het merkt. Het frequentiebereik is enorm en door het gebruik van een open klankkast klinkt de muziek meer natuurgetrouw en ruimtelijker dan ooit. Naast dat je dit model koptelefoon van Sennheiser thuis kunt gebruiken, is het ook een geliefde optie voor in de studio.