Wat zijn goede accessoires voor mijn koptelefoon?

Wil je een hoofdtelefoon kopen, dan kun je de mogelijkheden van een koptelefoon nog wat extra uitbreiden middels accessoires. Deze accessoires kunnen tevens ondersteuning bieden aan je hoofdtelefoon. Ze zijn dan ook een goede aanvulling op deze gadget. Hieronder zetten we een aantal van de meest handige koptelefoon accessoires voor je op een rij.

Bekijk en bestel direct de beste accessoires

PowerbankKoptelefoon accessoires

Als je een koptelefoon met draad hebt, heb je geen omkijken naar het opladen van een accu. Bij een draadloze koptelefoon is dit wel het geval. Alhoewel deze accu’s gemiddeld bijzonder lang meegaan, zul je ze alsnog van tijd tot tijd op moeten laden. Echter is er niet altijd een stekker aanwezig waar je jouw hoofdtelefoon op kunt aansluiten. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: je schaft een powerbank aan. Deze powerbank dient als een mobiele oplader. Het is aan te raden te kijken naar het aantal mAh, want dit geeft de capaciteit van een powerbank aan. Hoe hoger dit cijfer is, hoe beter je jouw koptelefoon kunt opladen middels de powerbank.

Hardcase

Voor de levensduur van een koptelefoon is het van enorm belang om je koptelefoon goed op te bergen. Zo wordt de hoofdtelefoon niet alleen beschermd tegen vuiligheden van buitenaf, maar hierdoor voorkom je tevens dat je per ongeluk schade berokkent aan dit apparaat. Bij vele varianten zie je dat een hoes of tas wordt meegeleverd. Dit scheelt al een hoop, maar deze opbergplekken leveren niet de beste bescherming op. Als je er zeker van wilt zijn dat je over de ultieme bescherming beschikt, schaf je een hardcase aan. Mocht je een variant hebben gekocht waarbij deze hardcase al als koptelefoon accessoires wordt meegeleverd, is dat mooi meegenomen.

Extra oorkussens

Bij de betere over ear koptelefoons zijn er oorkussens aanwezig. Deze hoofdtelefoon accessoires erg comfortabel en vallen rondom je gehele oor. Tegelijkertijd zijn deze onderdelen van je koptelefoon enorm gevoelig en kunnen ze naar verloop van tijd beschadigd raken. Dit komt onder meer omdat deze kussentjes vaak gebruikt worden en hierdoor gevoeliger zijn voor slijtage. Gelukkig is het mogelijk om extra oorkussens aan te schaffen, zodat je altijd de vervangers al bij de hand hebt.

Autolader

Onderweg is het niet altijd mogelijk om op te laden. Je hebt hierboven al kunnen lezen dat een powerbank een handige accessoire is om er voor te zorgen dat je altijd de mogelijkheid hebt om onderweg op te laden. Echter kan deze gadget ook leeg geraken, waardoor je alsnog geen mogelijkheid hebt om je koptelefoon op te laden. In dat geval kan een autolader uitkomst bieden, mits je met de auto onderweg bent natuurlijk.

Extra kabels

Wanneer je beschikt over een hoofdtelefoon met draad wordt de verbinding tussen je hoofdtelefoon en geluidsdrager naar keuze gemaakt middels dit draad. Dit draad staat ook wel bekend als een aux kabel of een mini jack kabel. Via deze kabel maak je de connectie tussen een koptelefoon en verschillende apparaten zoals mp3 spelers, smartphones, speakers, radio’s, autoradio’s, tablets, laptops, computers of je tv. De diameter van dit snoer is 3,5 mm. Omdat dit zo’n belangrijk onderdeel voor een koptelefoon is, kan het de moeite lonen om een reserve variant aan te schaffen.