Waarom Marshall een ondergewaardeerd koptelefoon merk is

Denk je aan het merk Marshall, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan de gitaarversterkers van dit merk. Marshall is op dit vlak één van de grootste spelers van dit moment. De mensen van dit bedrijf weten precies hoe ze audio het beste tot zijn recht kunnen laten komen. Wat weinig mensen weten is dat Marshall ook op andere fronten actief is. Zo zijn er binnen het assortiment van Marshall ook koptelefoons verkrijgbaar. Toch behoort Marshall nog niet tot de grootmachten op dit gebied. Onterecht, want ook op het vlak van hoofdtelefoons laat Marshall zien dat ze uitstekende kwaliteit kunnen leveren.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Over Marshall

In het London van de jaren 60 werd Marshall opgericht. In deze periode was er enorme muziekscene in deze stad aanwezig, dus verwonderlijk is het niet dat deze producent hierop probeerde in te haken. Dit bedrijf werd opgericht door Jim Marshall, zelf een verdienstelijk drummer. De focus van dit merk lag dan ook op eerst op drums en hieraan gerelateerde accessoires. Echter kwam hier verandering in dankzij enkele van Jim Marshall’s muzikale vrienden, waaronder The Who gitarist Pete Townshend. Zij vertelden hem het geluid dat ze nodig hadden en moedigden hem aan om ook gitaarversterkers te gaan produceren.

Dit is dan ook wat het bedrijf ging doen. Dit was ook om praktische redenen, want voor vele gitaristen waren de uit Amerika geïmporteerde Fender versterkers simpelweg te duur. Daarom was er behoefte aan een producent in Engeland. Marshall nam deze taak op zich en had al snel succes met de JTM 45. Hierna ging het snel met het merk en produceerden ze vele gitaarversterkers van topkwaliteit. Door de jaren heen gingen ze zich steeds meer focussen op andere producten. Ook oordopjes en koptelefoons behoren inmiddels tot hun ruime assortiment. Alles is gericht op het bereiken van sonische perfectie.

De hoge geluidskwaliteit van de koptelefoons van Marshall

Ook op het gebied van koptelefoons beschikt Marshall over een aanbod dat absoluut de moeite waard is. Of je nu kiest voor een goedkoop model of een duurdere variant, de geluidskwaliteit is over de gehele linie top. Dit komt door meerdere factoren. Ten eerste is er het design van de koptelefoons. Ook het enorme frequentiebereik is een bepalende factor. Het gebruik van custom made drivers is een laatste manier waarop de hoge geluidskwaliteit behaald kan worden.

Meerdere varianten verkrijgenMarshall Monitor II ANC

Het aanbod op het gebied van Marshall koptelefoons is kwalitatief gezien enorm sterk. Een goed voorbeeld hiervan is de Marshall Monitor II ANC koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon maakt gebruik van Bluetooth om verbinding te maken met je apparaten. Bovendien kun je een app gebruiken om je voorkeuren in te stellen, zodat de muziek precies op jouw wensen is afgestemd. De geluidskwaliteit is top en de batterij gaat maar liefst 30 uur mee. Noise cancelling functies zijn beschikbaar.

Een andere aanrader uit het assortiment van dit merk is de Marshall Major 3 Bluetooth Bruin koptelefoon. Deze variant is misschien iets goedkoper in vergelijking met de Marshall Monitor II ANC hoofdtelefoon, maar qua geluidskwaliteit zijn er weinig headphones die het beter doen. Ook dit is een draadloze variant, dus wederom maak je gebruik van Bluetooth om een veilige en betrouwbare connectie met je toestellen te maken. De accu gaat 30 uur mee. Wil je ook andere merken vergelijken, dan kun je eenvoudig oordopjes vinden voor ieder budget.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *