Draadloze en volledig draadloze oordopjes: de overeenkomsten en verschillen

Hoewel je op het eerste gezicht zou denken dat draadloze en volledig draadloze oordopjes vrijwel hetzelfde zijn, zijn er toch wel degelijk verschillen, maar ook overeenkomsten. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe oordopjes is het zeker een aanrader om te kijken naar al je mogelijkheden: je komt dan vanzelf draadloze en volledig draadloze oordoppen tegen. Maar wat is nu de beste keuze voor jou en wat zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen van beide soorten oortjes? Dat lees je hier!

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

De overeenkomsten op een rij

Volledig draadloze oordopjes - Sony WF-SP800NEen belangrijke overeenkomst tussen draadloze en volledig draadloze oordopjes is dat beide oordopjes met bluetooth aan een smartphone worden verbonden. Dit betekent dat je altijd en overal muziek kunt luisteren, zolang je oordopjes verbonden zijn met bluetooth. Na het ontvangen van de oortjes kun je ze via de instellingen van je smartphone of tablet eenvoudig en snel koppelen via bluetooth.

Een andere overeenkomst van draadloze en volledig draadloze oordoppen is dat ze erg handig zijn om te gebruiken wanneer je meer bewegingsvrijheid wilt, bijvoorbeeld in de sportschool. Je oordopjes zijn in beide gevallen niet met een snoer verbonden aan je telefoon en dat betekent dat er nooit een snoer in de weg zit. Dit is ook handig wanneer je op kantoor werkt of regelmatig gaat hardlopen. Je hebt veel baat bij draadloze of volledig draadloze oordoppen.

Dit zijn de verschillen

Er zijn ook verschillen tussen beide soorten oordoppen te ontdekken. De eerste is direct te zien aan het ontwerp. Draadloze oordopjes zijn meestal niet volledig draadloos: er loopt vaak nog een kort snoer van het ene naar het andere oordopje. Het snoer of de nekband loopt achter het hoofd en zit dus alsnog niet in de weg. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de JBL Endurance SPRINT, Marshall Minor II Bluetooth en de Bose SoundSport Wireless.

Volledig draadloze oordopjes zijn helemaal los van elkaar en hebben daardoor ook geen snoer. Deze volledig draadloze oortjes worden ook wel True Wireless oordopjes genoemd. Voorbeelden van True Wireless oortjes zijn bijvoorbeeld Sennheiser CX 400BT , Jabra Elite 65t en de Sony WF-SP800N.

Volledig draadloze oordopjes – Wat is de beste keuze voor jou?

Met volledig draadloze oortjes heb je dus complete bewegingsvrijheid. Met draadloze oordopjes die nog een snoer hebben, ben je nog wel afhankelijk van een kort snoer. Toch is er geen soort oordopjes dat beter is, omdat het vooral afhangt van je eigen voorkeur. Je hebt ook nog de keuze tussen in ear en earbuds. In ear oordopjes zitten in je gehoorgang en geven je goed geluid, maar dempen wel grotendeels het omgevingsgeluid. Dit kan in het verkeer gevaarlijk zijn. Earbuds zitten in de oorschelp en laten nog wel omgevingsgeluid door. Het is aan jou om te bepalen wat je lekker vindt zitten en wat je prettig vindt. Bepaal dus van tevoren waarvoor je de oordoppen wilt gaan gebruiken en baseer daar je keuze op.