SteelSeries oordopjes

Bekijk en bestel direct SteelSeries oordopjes

SteelSeries oordopjes

SteelSeries oordopjesEen relatief onbekende speler op het gebied van oordopjes en hoofdtelefoons is SteelSeries. Deze Deense producent heeft niet veel oordopjes in hun assortiment. Wel staat dit merk bekend om hun kwalitatief hoogwaardige aanbod. De nadruk ligt hierbij vooral op accessoires die je ondersteunen tijdens het gamen, alhoewel je de oortjes natuurlijk ook gewoon voor andere situaties kunt gebruiken. Door hun partnerschap met diverse bekende software ontwikkelaars is SteelSeries een geliefd merk onder gamers. Hieronder vertellen we je meer over deze producent en de oordopjes en hoofdtelefoons die binnen hun aanbod te vinden zijn.

SteelSeries werd in 2001 opgericht te Denemarken. Ten tijde van de oprichting werd het bedrijf nog Soft Trading genoemd, maar vanaf 2007 staat deze producent bekend onder zijn huidige naam. Dit was ook het moment waarop het bedrijf zich steeds meer ging focussen op aan gamen gerelateerde accessoires zoals hoofdtelefoons, muizen, mousepads, keyboards en andere gelijkwaardige accessoires. Ook oordopjes behoren tot hun assortiment. SteelSeries heeft een aantal hoogwaardige partners uit de gaming industrie zoals Valve, Blizzard, EA en Hewlett-Packard. Dit heeft er voor gezorgd dat vele gamers voor hen kiezen.

Kenmerkend voor SteelSeries oordopjes

Wat meteen opvalt is dat SteelSeries een beperkt assortiment hebben op het gebied van oortjes. Alhoewel er oordoppen uit de Siberia serie verkrijgbaar zijn, ligt de nadruk van dit merk op hoofdtelefoons. Als je de keuze wilt hebben uit vele verschillende soorten oortjes, is dit dus niet het merk voor jou. Wel ben je bij dit merk gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit. Gamers kiezen niet voor niets in grote getalen voor SteelSeries. Zoek je een set gaming oordopjes, dan kun je ook eens kijken naar de HyperX Cloud Gaming.

Overzicht van de SteelSeries oordopjes

Het aanbod op het gebied van SteelSeries oordopjes is dus beperkt. De bekendste lijn uit het assortiment van deze Deense producent is de Siberia serie. Het ijzige thema is over de gehele linie verwerkt. Zo hebben deze oortjes een aangenaam koude witte kleur. Dankzij de noise reduction technologie zul je minder last hebben van achtergrondgeluiden tijdens het beluisteren van muziek en audio. Naast mp3 spelers en vergelijkbare audioapparaten zijn deze oordopjes ook prima geschikt voor je laptop, tablet of computer. Het gaat dus om bijzonder veelzijdige oortjes.

Basismodel: SteelSeries Siberia In-Ear oordopjes

De witte kleur van deze oortjes past perfect bij de Siberia series. Zoals de naam al aangeeft, is hier sprake van in ear oordopjes. Deze dopjes zijn voorzien van een draad. Plug deze kabel in je favoriete muziekdrager, laptop, telefoon, computer of tablet om muziek of audio te beluisteren. De geluidskwaliteit is prima en bovendien heb je minder last van geluiden uit je omgeving dankzij de noise reduction features. Het gewicht is maar 11 gram, dus je merkt nauwelijks dat je deze oortjes draagt.

Afwerking en mogelijkheden

Het design van de SteelSeries Siberia In-Ear oordopjes ziet er bijzonder goed uit. Tijdens het ontwerpen van deze oortjes is rekening gehouden met het feit dat je deze dopjes voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Er zit een microfoon ingebouwd die je zowel kunt gebruiken om handsfree te bellen als om te chatten tijdens het gamen. Deze microfoon is afneembaar.

Bediening en gebruik

Gebruik maken van de SteelSeries Siberia In-Ear oordopjes is relatief simpel. Je maakt gebruik van de kabel om deze oortjes in te pluggen in een apparaat naar keuze. Zo kun je deze oortjes gebruiken tijdens het gamen. Hierbij kun je denken aan je eigen PC, maar ook op bijvoorbeeld een PSP of Nintendo DS kun je gebruik maken van deze oordoppen. Daarnaast kun je deze oortjes gebruiken om muziek te luisteren. Ook als je filmpjes kijkt, leveren deze oortjes de kwaliteit die je nodig hebt.

Belangrijkste kenmerken van de SteelSeries oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: wit
 • Gewicht: 11 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Topklasse variant: SteelSeries Arctis Pro Bluetooth

Op het gebied van oordopjes is het aanbod van SteelSeries ietwat aan de karige kant. Daarentegen heeft deze Deense producent je een hoop meer te bieden op het gebied van hoofdtelefoons. Een goed voorbeeld hiervan is de SteelSeries Arctis Pro Bluetooth. Zoals de naam al aangeeft, maak je gebruik van een Bluetooth verbinding om een connectie te leggen tussen de hoofdtelefoon en jouw apparaat naar keuze. Alhoewel deze hoofdtelefoon gemaakt is voor tijdens het gamen, kun je deze ook gebruiken voor je smartphone.

Afwerking en mogelijkheden

De combinatie van witte en zwarte kleuren geven deze hoofdtelefoon van SteelSeries een opvallende verschijning. Deze hoofdtelefoon misstaat niemand. Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van surround sound, zodat het meer dan ooit lijkt alsof je middenin een game zit. Ook tijdens films en series wordt dit idee versterkt. Bovendien komt de audio van muziek ook beter tot zijn recht. Het is net alsof je midden in de muziek zit.

Bediening en gebruik

De SteelSeries Arctis Pro Bluetooth is voorzien van een 3.5 mm jack, waardoor je deze hoofdtelefoon kunt aansluiten op uiteenlopende apparaten. Daarnaast kun je gebruik maken van Bluetooth om een connectie te maken met een apparaat. De audio heeft een hoge resolutie en is over de gehele linie van een uitzonderlijke kwaliteit. Dit is een draadloze headset, dus je zult wel in de gaten moeten houden dat je de boel op tijd oplaadt.

Belangrijkste kenmerken van de SteelSeries hoofdtelefoon

 • Soort oorkussen: over ear
 • Kleur: wit en zwart
 • Gewicht: 380 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: surround