SteelSeries Arctis 9X gaming headset

Ben jij op zoek naar een goede headset waarmee je jouw games kunt spelen met het beste geluid? Dan heb je heel wat opties, want het assortiment van gaming headsets is zeer groot en wordt ook alleen maar groter. Er is altijd wel iets te vinden wat helemaal aan jouw wensen voldoet. De SteelSeries Arctis 9X is een van je mogelijkheden. Deze hoofdtelefoon werkt op diverse platformen en biedt jouw een unieke game-ervaring. Maar is deze gaming headset dan ook de ideale optie voor jou? Hier lees je de belangrijkste informatie, voor- en nadelen zodat je zelf een nog beter oordeel kunt vellen.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

SteelSeries Arctis 9XSteelSeries Arctis 9X

Het eerste wat opvalt aan het model van de fabrikant is dat het een draadloze koptelefoon betreft met een strak en stijlvoll ontwerp. Maar dat is niet het enige dat belangrijk is in de beoordeling van deze hoofdtelefoon. Het toestel zorgt er onder andere voor dat je de in-game geluiden met precisie hoort en je je aldus goed kunt focussen op alles wat invloed kan hebben op je spelprestaties. Daarnaast is het draadloze model lichtgewicht en zijn de oorkussens van speciaal ademend materiaal gemaakt. Deze zitten erg fijn, waardoor je lange tijd achter elkaar kunt gamen zonder dat je last krijgt van je oren. Dit apparaat is slechts verkrijgbaar in 1 kleur te weten zwart.

In de doos

  • SteelSeries Arctis 9X
  • Laadkabel
  • Handleiding

Installatie van de SteelSeries Arctis 9X

De SteelSeries Arctis 9x werkt draadloos op de Xbox One en dat betekent dat je via bluetooth verbinding kunt maken met deze console. Zodra er sprake is van een verbinding kun je direct gaan beginnen met het spelen van je favoriete games.

Technische specificaties

  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 370 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Weten hoe je deze gaming headset van SteelSeries moet bedienen? Zodra de koptelefoon is gekoppeld aan je Xbox One kun je direct het beste geluid horen. Deze hoofdtelefoon heeft onder andere een microfoon die je kunt gebruiken tijdens het gamen. Daarbij heeft de microfoon ruisonderdrukking en zit verstopt in de hoofdtelefoon, waardoor deze niet zichtbaar is en ook niet in de weg kan zitten tijdens het gamen. Alles over de bediening van de SteelSeries Arctis 9X lees je in de handleiding. Goed om te weten is dat het toestel niet veel onderhoud nodig heeft. Het is vooral belangrijk om zuinig met je hoofdtelefoon om te gaan, zodat je er extra lang van kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld koptelefoon accessoires kopen (zoals een hardcase) waar je de hoofdtelefoon na gebruik in kunt opbergen. Ook is het slim om de headset regelmatig op te laden, zodat je altijd verzekerd bent van een volle accu.

Voor- en nadelen

De belangrijkste voordelen van de SteelSeries Arctis 9X op een rij. In de eerste plaats is er sprake van surround sound: hierdoor hoor je precies waar het geluid vandaan komt; dit verbetert je game-ervaring. Daarnaast kies je zelf voor en standaard, bass boost of andere instelling dankzij de verschillende geluidsmodes. Een ander voordeel is het ademende materiaal waar de oorkussens van zijn gemaakt. Dit zorgt voor extra draagcomfort tijdens het gamen. Maar heeft de koptelefoon dan ook nadelen? Deze headset voor gaming heeft als nadeel dat dit model alleen draadloos werkt via bluetooth op je Xbox One.

Conclusie

De SteelSeries Arctis 9X is makkelijk in gebruik, biedt veel mogelijkheden en zorgt voor een verbeterde game-ervaring. In veel opzichten is dit een van de beste draadloze headsets en daarmee dan ook een goede keuze. Heb je geen Xbox One maar wil je wel graag een draadloze hoofdtelefoon? Dan is dit model wellicht een minder aan te raden optie.