SteelSeries Arctis 7 hoofdtelefoon

In de wereld van gamen zijn er heel wat mogelijkheden waar je van kunt profiteren. Uitstekend surround sound, een goede pasvorm, nieuwe ontwikkelingen en technische hoogstandjes. Wanneer je op zoek bent naar een relatief betaalbare hoofdtelefoon voor gamen, is de SteelSeries Arctis 7 een van de opties. Deze draadloze gaming headset is wellicht precies wat je zoekt. Hier lees je dan ook alles over deze koptelefoon, zodat je kunt bepalen of dit model bij jouw wensen aansluit.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

SteelSeries Arctis 7SteelSeries Arctis 7

De SteelSeries Arctis 7 is een draadloze gaming headset uit 2019. Dit model staat onder andere bekend om de goede kwaliteit van de in-game geluiden; je hoort ze precies zoals de ontwikkelaar dat bedoeld heeft. Dit komt door de DTS:X technologie: hiermee kunnen ontwikkelaars geluiden in de game zeer ruimtelijk en precies bepalen. Verder staat dit model bekend om het zeer comfortabele ontwerp met de zachte oorkussens die zijn gemaakt van speciaal ademend materiaal. Ideaal voor gamers die soms wel uren achter elkaar aan het gamen zijn.

In de doos

  • SteelSeries Arctis 7
  • Laadkabel usb
  • 3,5 mm console kabel
  • Draadloze zender
  • Handleiding

Installatie van de SteelSeries Arctis 7

De headset werkt alleen draadloos via de usb ontvanger op PS4 en pc. Dit is belangrijk om te weten voordat je de SteelSeries Arctis 7 in gebruik wilt gaan nemen. Je kunt ook in de handleiding meer lezen over het installeren van deze goede gaming hoofdtelefoon.

Technische specificaties

  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 376 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart en wit

Bediening en onderhoud

De SteelSeries hoofdtelefoon is gemakkelijk te gebruiken. Zodra je de hoofdtelefoon gaat gebruiken, kun je het geluid zeer goed horen dankzij de DTS:X technologie. Verder heeft deze draadloze gaming koptelefoon een microfoon die je gemakkelijk aan- en uit kunt zetten. Wil je deze even niet gebruiken? Je kunt de microfoon muten via de knop op de oorschelp. Ook is het logisch dat je zo lang mogelijk gebruik wilt maken van het toestel. Het is dan ook een aanrader om de hoofdtelefoon na gebruik goed op te bergen. Zo kun je beter voorkomen dat er beschadigingen ontstaan.

Voor- en nadelen

De SteelSeries Arctis 7 heeft als belangrijkste voordeel dat dit model beschikt over dezelfde high-end 40mm drivers als de Siberia 800 serie. Deze Siberia 800 serie is een stuk duurder. Als tweede voordeel is de DTS:X technologie te noemen. Hiermee hoor je precies het geluid zoals de ontwikkelaars van de game het willen. Deze technologie werkt wel alleen op de pc. Een derde voordeel is dat de hoofdband van de gaming headset verwisselbaar is: hiermee kun je de hoofdtelefoon personaliseren. Er zitten ook wat nadelen aan de gaming koptelefoon. In de eerste plaats werkt de headset alleen draadloos via de usb ontvanger op de pc en de PS4. Daarnaast is de tuning software zeer uitgebreid en daardoor kost het je veel tijd om dit naar eigen wens af te stellen.

Conclusie

De SteelSeries Arctis 7 is een goed zittende gaming hoofdtelefoon met goed geluid en nieuwe technische ontwikkelingen. Hiermee voldoet de koptelefoon zeker aan een aantal belangrijke eisen en is het zeker een aanrader. Voor nog uitgebreidere modellen kun je ook een kijkje nemen bij de andere exemplaren in de Arctis serie.