SteelSeries Arctis 5 hoofdtelefoon

Wie regelmatig gamet, weet als geen ander hoe belangrijk het is om hiervoor een goede koptelefoon te hebben. En in je zoektocht naar een goede hoofdtelefoon voor gamen kom je heel wat mogelijkheden tegen. De SteelSeries Arctis 5 is daar één van. Maar is deze hoofdtelefoon ook voor jou de goede keuze? Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model, maar vind je ook de voor- en nadelen. Zo maak je een goed overwogen keuze en kun je de best mogelijke hoofdtelefoon aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

SteelSeries Arctis 5 overzicht

Met de SteelSeries Arctis 5 kies je voor een hoofdtelefoon met een bedrade verbinding. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn, omdat je er prima kabel van 3 meter bij krijgt. Hiermee is het alsnog mogelijk om in alle vrijheid te gamen. Je kunt de gaming headset daarnaast ook gebruiken voor andere dingen, zoals het kijken van een film. Je profiteert dan van het best mogelijke geluid van Dolby 7.1 Surround Sound.

In de doos

  • SteelSeries Arctis 5
  • Snelstartgids

Installatie van de SteelSeries Arctis 5

Met de SteelSeries Arctis 5 heb je een bedrade hoofdtelefoon en dat betekent dat er geen sprake is van een draadloze verbinding. Het toestel moet je via de kabel aan de controller of speaker aansluiten om de hoofdtelefoon te kunnen gebruiken.

Technische specificatiesSteelSeries Arctis 5

  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 376 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart en wit

Bediening en onderhoud

De bediening van de SteelSeries headset is erg eenvoudig. Nadat je de kabel hebt aangesloten aan een daarvoor geschikt apparaat kun je de SteelSeries Arctis 5 gaan gebruiken. Verdere informatie over het bedienen van de hoofdtelefoon vind je in de snelstartgids die je er standaard bij geleverd krijgt. Ten eerste is het belangrijk om goed op de kabel te letten. Deze is drie meter lang en biedt daardoor genoeg bewegingsvrijheid, maar kan daardoor ook meer kwetsbaar zijn voor beschadigingen. Ten tweede doe je er ook goed aan om de hoofdtelefoon zelf na gebruik goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je er extra lang mee kunt doen.

Voor- en nadelen

Het apparaat heeft een aantal voordelen. Het eerste grote voordeel is dat je via de share poort ook een tweede headset kunt aansluiten. Op deze manier wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met zijn tweeën een film te kijken met aparte headsets. Een tweede voordeel is dat de oorkussens een gesloten ontwerp hebben. Hierdoor hoor je tijdens het gamen geen omgevingsgeluiden die je uit je focus halen. Het Dolby 7.1 Surround Sound is daarnaast ook een groot voordeel: dit maakt het geluid extra ruimtelijk. Hoewel de Dolby 7.1 Surround Sound een groot voordeel is, kleeft hier ook een nadeel aan. Dit geluid werkt namelijk alleen op de pc en niet op andere platformen zoals PS4 of Xbox.

Conclusie

Met de SteelSeries Arctis 5 kies je voor een goede bedrade hoofdtelefoon waarmee je jouw favoriete games op de meest bekende platformen. Deze hoofdtelefoon voldoet ook aan de belangrijkste eisen. Wanneer je ook het Dolby 7.1 Surround Sound op andere platformen van de pc wilt horen, is dit model wellicht een minder goede keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *