SteelSeries Arctis 3 Wireless hoofdtelefoon

In je zoektocht naar een goede headset om mee te gamen kom je heel wat tegen. En met dit uitgebreide aanbod is het ook belangrijk om een goede afweging te kunnen maken. Waar ben je precies naar op zoek en wat is je budget? Op basis hiervan wordt het nog makkelijker om een keuze te maken. Hier lees je meer informatie over de SteelSeries Arctis 3 Wireless, een draadloze hoofdtelefoon voor de pc. Aan de hand van deze informatie bepaal je of deze headset voor jou een goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

SteelSeries Arctis 3 Wireless

De SteelSeries Arctis 3 Wireless is een ideale gaming headset die je voor iedere gamesessie kunt gebruiken. Onder andere het comfortabele ontwerp wordt geroemd onder consumenten: de oorkussens sluiten je oren zo af dat je helemaal in je game op kunt gaan zonder dat je gestoord wordt door geluiden van buitenaf. Verder biedt deze hoofdtelefoon ook de mogelijkheid om films te kijken met een uitstekende geluidskwaliteit.

In de doos

  • SteelSeries Arctis 3 Wireless
  • Audiokabel
  • Handleiding

Installatie van de SteelSeries Arctis 3 Wireless

Deze headset is vrijwel direct gebruiken. Het enige wat je nog hoeft te doen is het tot stand brengen van een bluetooth verbinding. Dit is gemakkelijk en snel gedaan via het platform waar je de hoofdtelefoon gaat gebruiken. Dit kan gaan om PS4, maar ook om Nintendo, Xbox of een pc. Alle informatie omtrent de installatie van de hoofdtelefoon kun je ook lezen in de handleiding.

Technische specificatiesSteelSeries Arctis 3 Wireless

  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 376 gram
  • Kleur: wit en zwart

Bediening en onderhoud

De SteelSeries gaming koptelefoon maakt slim gebruik van de bedrade en draadloze verbindingen. Hierdoor kun je onder andere het headset bedraad op je console controller aansluiten en maak je gebruik van een bluetooth verbinding om ondertussen te chatten met je vrienden. Verder kun je de microfoon op het toestel zowel in- als uitschuiven zodat je hem alleen gebruikt wanneer nodig. Je wilt de SteelSeries Arctis 3 Wireless als het goed is zo lang mogelijk gebruiken. Het is dan ook belangrijk om voor goed onderhoud te zorgen. Een van de dingen die je kunt doen is het netjes opruimen van de hoofdtelefoon na gebruik. Zorg bijvoorbeeld voor een hardcase waar je de draadloze headset in kunt doen.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de draadloze SteelSeries koptelefoon is dat je tegelijkertijd bedraad en draadloos een verbinding kunt maken. Zo is het goed mogelijk om tijdens het gamen op de Xbox One, PS4 of Nintendo Switch te chatten met je vrienden. Verder kun je met de draadloze koptelefoon profiteren van een gesloten ontwerp: hierdoor sluit je je af van de directe omgeving en kun je je goed focussen. Verder zorgt het 7.1 virtuele surround sound voor een ruimtelijk geluid. Hierdoor hoor je precies waar je tegenstanders vandaan komen. Er zit helaas ook een nadeel aan dit model headset. De 7.1 virtuele surround sound werkt alleen op de pc en niet op de andere platformen.

Conclusie

De SteelSeries Arctis 3 Wireless maakt gebruik van een slimme combinatie tussen een bedrade en draadloze verbinding en daar kun jij optimaal van profiteren. Op het gebied van technische ontwikkelingen is dit model dan ook zeker een aanrader. Wil jij het best mogelijke geluid? De 7.1 virtuele surround sound werkt alleen op de pc; dit kan een doorslaggevende factor zijn in het maken van een keus.