Sony WH-1000XM3 hoofdtelefoon

Wanneer je denkt aan kwalitatieve hoofdtelefoons, denk je aan Sony. Dit merk heeft al heel wat goede koptelefoons op de markt gebracht en een daarvan is de Sony WH-1000XM3. Dit model behoort zeker tot de hogere prijsklasse, maar daar krijg je ook heel veel voor terug. Is dit de hoofdtelefoon voor jou? Hier lees je informatie, voor- en nadelen van dit model. Op basis hiervan bepaal jij of deze hoofdtelefoon jouw volgende aankoop wordt, of dat je toch nog even verder kijkt.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sony WH-1000XM3Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 is een draadloos model waarmee je altijd en overal je favoriete muziek kunt streamen vanaf je smartphone of tablet. Je hebt geen kabel die in de weg zit en daardoor geniet je ook nog eens van extra bewegingsvrijheid. Met deze koptelefoon profiteer je van een aantal handige functies, waaronder actieve noise cancelling en de Smart Listening functie. Ook stream je standaard zeer hoge kwaliteit, dankzij het bluetooth aptX profiel.

In de doos

 • Sony WH-1000XM3
 • Usb c oplaadkabel
 • Audiokabel
 • Vliegtuigadapter
 • Hardcase
 • Handleiding

Installatie van de Sony WH-1000XM3

Een van de voordelen van een draadloze hoofdtelefoon zoals dit model van Sony is dat er maar weinig tijd nodig is voor installatie. Om het toestel in gebruik te kunnen nemen is een koppeling aan je smartphone of tablet via bluetooth nodig. Dit regel je binnen enkele seconden en daarna is de hoofdtelefoon klaar om gebruikt te worden.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: over ear
 • Type stroomvoorziening: accu/batterij
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 255
 • Kleur: verkrijgbaar in zwart en wit

Bediening en onderhoud van de Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 is zeer eenvoudig in gebruik en dat zorgt ervoor dat je het heel snel onder de knie zult hebben. Deze hoofdtelefoon biedt de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen vanaf je smartphone of tablet. Ook is het goed mogelijk om actieve noise cancelling in te schakelen, zodat je storende omgevingsgeluiden kunt dempen en je volledig kunt focussen op je werkzaamheden. Goed om te weten is dat deze Sony koptelefoon nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het enige waar je op moet letten is de batterij: deze gaat relatief lang mee, maar je wilt niet onverwachts zonder muziek komen te zitten. Zorg er daarom altijd voor dat je weet hoe ver je batterij is en wanneer je deze moet opladen. Het is natuurlijk ook belangrijk om je hoofdtelefoon goed op te bergen na gebruik: zo kun je extra lang van je nieuwe Sony WH-1000XM3 genieten.

Voor- en nadelen van de Sony WH-1000XM3

Als grootste voordeel van de Sony WH-1000XM3 is te noemen dat deze hoofdtelefoon voorzien is van handige functies zoals actieve noise cancelling. Hierbij komt ook de Smart Listening functie, die de sterkte van de noise cancelling aanpast op je activiteit. Een ander voordeel is de hoge kwaliteit van het geluid. Dit komt door de bluetooth profielen aptX en LDAC. Er gaan weinig kwaliteit verloren en dus speel je de muziek af in het best mogelijke geluid. Met de equalizer kun je daarnaast ook het geluid afspelen in je eigen smaak: ook dit is een groot voordeel van het apparaat. Een nadeel van deze koptelefoon van Sony is dat de hoofdtelefoon niet beschikt over multipoint pairing. Het tegelijk koppelen aan meerdere apparaten is dus niet mogelijk.

Conclusie

Met de Sony WH-1000XM3 hoofdtelefoon krijg je alles wat je nodig hebt, wel tegen een relatief hoog prijskaartje. Je krijgt tal van kabels en extra’s meegeleverd, maar je kunt ook profiteren van uitstekende geluidskwaliteit. De Sony WH-1000XM3 is dan ook een absolute aanrader voor iedere liefhebber van muziek die geluidskwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Een van de beste noise cancelling koptelefoons van dit moment.