Sony MDR-XB650BT hoofdtelefoon

Bij het uitkiezen van een nieuwe hoofdtelefoon let je natuurlijk op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het geluid, het gebruiksgemak en de functies die op de hoofdtelefoon zitten. Een van de goede en betaalbare opties waar je bij het merk Sony uit kunt kiezen is de Sony MDR-XB650BT. Om een goede keuze te kunnen maken, heb je wat meer informatie nodig. Alle informatie, inclusief voor- en nadelen van dit model, vind je hier.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sony MDR-XB650BTSony MDR-XB650BT

Alleen al het strakke ontwerp van de Sony MDR-XB650BT is een reden om voor deze hoofdtelefoon te kiezen. Het mooie zwart en de metalen afwerking zorgen voor een strak geheel. Maar dat is niet de enige reden waarom het apparaat een aanrader zou kunnen zijn voor jou. Deze draadloze hoofdtelefoon gooit hoge ogen vanwege de geluidskwaliteit, met name door de Bass Booster. Verder kun je een snelle verbinding maken via NFC en kun je met een volle accu maar liefst 30 uur naar muziek luisteren.

In de doos

  • Sony MDR-XB650BT
  • Micro usb oplaadkabel
  • Garantiekaart
  • Handleiding

Installatie van de Sony MDR-XB650BT

De Sony MDR-XB650BT kan vrijwel direct gebruikt worden nadat je hem uit de verpakking haalt. De hoofdtelefoon moet alleen via bluetooth aan je smartphone verbonden worden. Houdt eenvoudig de hoofdtelefoon tegen je smartphone aan: dankzij NFC wordt er direct een bluetooth verbinding gemaakt en kun jij je hoofdtelefoon gaan gebruiken.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof, metaal
  • Gewicht: 190 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Het is betrekkelijk eenvoudig om de bluetooth koptelefoon van Sony te bedienen. In de eerste plaats zitten er knoppen op de oorschelp waarmee je de muziek kunt bedienen. Zo kun je onder andere tussen nummers schakelen, maar ook het volume aanpassen. Ook heeft de Sony MDR-XB650BT een ingebouwde microfoon: hierdoor is het mogelijk om handsfree te bellen zonder dat je jouw telefoon uit je zak hoeft te halen. Het toestel wordt helaas niet geleverd met een draagtas, maar dat betekent niet dat je jouw hoofdtelefoon niet goed op hoeft te bergen. Het is juist een aanrader om zelf voor een goede hardcase of opbergetui te kiezen, zodat je de hoofdtelefoon na gebruik altijd goed op kunt bergen. Op deze manier bescherm je de Sony MDR-XB650BT en blijft deze langer mooi. Van nieuwe koptelefoon accessoires aanschaffen wordt je hoofdtelefoon namelijk niet slechter.

Voor- en nadelen

De Sony MDR-XB650BT heeft als een van de grootste voordelen dat je kunt kiezen voor de Bass Booster technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de bastonen extra krachtig klinken: hierdoor geniet je nog meer van je favoriete nummers. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat het apparaat draadloos is: je kunt altijd en overal van je favoriete muziek genieten. Een derde voordeel van de hoofdtelefoon is het feit dat je een snelle bluetooth verbinding kunt opzetten via NFC. Maar wat zijn de mogelijk nadelen van deze koptelefoon van Sony? In de eerste plaats krijg je geen hardcase of draagtas geleverd bij je hoofdtelefoon. Om je hoofdtelefoon lang mooi te houden zul je deze dus zelf apart moeten aanschaffen. Een ander mogelijk nadeel is dat de hoofdtelefoon niet opvouwbaar is, zoals veel andere modellen dat wel zijn.

Conclusie

De Sony MDR-XB650BT is een absolute aanrader wanneer je zoekt naar een hoofdtelefoon met een goede geluidskwaliteit. Verder is ook het design een reden om voor deze stijlvolle koptelefoon te kiezen. Ben je een fan van dancemuziek? De Bass Booster technologie van het toestel zorgt ervoor dat de muziek nog beter klinkt.