Skullcandy Riff Wireless hoofdtelefoon

Je hebt steeds meer mogelijkheden in je zoektocht naar een goede koptelefoon. Er zijn hoofdtelefoons in verschillende prijsklassen, maar ook als het gaat om kwaliteit en gebruiksgemak zijn er flinke verschillen aan te duiden. Ben je op zoek naar een hoofdtelefoon in de lagere prijsklasse? De Skullcandy Riff Wireless is een goedkope koptelefoon waarmee het luisteren naar je favoriete muziek nog aangenamer wordt. Maar krijg je waar voor je geld of lever je veel kwaliteit in? Hier lees je alles over dit model headset.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Skullcandy Riff Wireless

De Skullcandy Riff Wireless is een draadloze hoofdtelefoon waarmee je geen last hebt van een kabel die in de weg hangt. Je kunt via bluetooth je muziek streamen vanaf een smartphone of tablet. Je kunt de hoofdtelefoon dan ook overal mee naartoe nemen en genieten van jouw favoriete muziek.

In de doos

  • Skullcandy Riff Wireless
  • Micro usb oplaadkabel
  • Handleiding

Installatie van de Skullcandy Riff Wireless

Voordat je een draadloze headset kunt gebruiken is het belangrijk dat er een bluetooth verbinding wordt gemaakt. Deze verbinding met de hoofdtelefoon kan worden gemaakt via de instellingen van je smartphone of tablet. Zodra de verbinding is gemaakt kun je het toestel volop gaan gebruiken voor het streamen van je favoriete nummers.

Technische specificatiesSkullcandy Riff Wireless

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 161 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart en grijs

Bediening en onderhoud

Deze Skullcandy koptelefoon heeft een eenvoudige bediening. Er zit onder andere een volumeregelaar op de oorschelp waarmee je jouw muziek gemakkelijk harder of zachter kunt zetten. Je hoeft hiervoor dus niet je telefoon tevoorschijn te halen. Verder zit er ook een afstandsbediening op de oorschelp voor het regelen van je muziek. Ook kun je handsfree bellen dankzij de ingebouwde microfoon. Daarnaast heeft het apparaat maar weinig onderhoud nodig. Omdat het om een draadloos model gaat, heb je dus te maken met een batterijduur. De batterijduur van de koptelefoon is met 12 uur relatief kort en dat betekent dat regelmatig opladen belangrijk is. Zorg er dus voor dat je altijd een volle batterij hebt en dat je nooit zonder muziek komt te zitten. De hoofdtelefoon na gebruik goed opbergen zorgt ook voor een langere levensduur.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Skullcandy Riff Wireless is dat je ondanks de lage prijs toch kunt profiteren van een draadloos model. Je hebt daardoor dus veel meer bewegingsvrijheid terwijl je naar muziek luistert. Daarbij is het apparaat voorzien van een snellaadfunctie. Hiermee laadt je de batterij binnen 10 minuten op voor 2 uur gebruik. Tot slot is het een bijkomend voordeel dat er een microfoon ingebouwd is in de oorschelp. Handsfree bellen is daardoor goed mogelijk. Als nadeel heeft de headset dat de batterijduur van 12 uur relatief kort is. Je zult de hoofdtelefoon dan ook regelmatig moeten opladen. Verder is het nadelig dat deze hoofdtelefoon niet wordt geleverd met een beschermhoes. Deze koptelefoon accessoire zul je dus nog apart moeten bij kopen.

Conclusie

Al met al is de Skullcandy Riff Wireless een prima aankoop wanneer je een basis draadloze koptelefoon wilt aanschaffen. Je kunt kiezen voor de snellaadfunctie en daarnaast is handsfree bellen mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *