Skullcandy oordopjes

Bekijk en bestel direct Skullcandy oordopjes

Skullcandy oordopjes

Skullcandy oordopjes

Skullcandy is één van de nieuwere merken op het gebied van oordopjes. Sinds 2003 ontwikkelt dit Amerikaanse bedrijf oortjes die qua prijs vooral tot het middensegment behoren. De relatief lage prijs wordt veelal gekoppeld aan een prima geluidskwaliteit, waardoor de oortjes van dit merk de laatste jaren aan populariteit gewonnen hebben. Daarnaast vallen de designs van dit merk op, want deze zijn geregeld zeer kleurrijk. Hieronder vertellen we je meer over Skullcandy als producent en de oordopjes die terug te vinden zijn binnen hun aanbod.

Skullcandy werd in 2003 in Park City, Utah (Amerika) opgericht. De focus van het assortiment van deze producent lag meteen op diverse audioproducten. Zowel reguliere als sportieve consumenten zijn de focus van dit merk. Dit zie je ook meteen aan de designs van de producten van dit merk, die vaak kleurrijk en sportief zijn. Binnen het aanbod van dit merk vind je producten zoals mp3 spelers, hoofdtelefoon, handfree apparaten en audio rugzakken terug. Natuurlijk mogen ook oordopjes niet ontbreken binnen het aanbod van dit merk.

Kenmerkend voor Skullcandy oordopjes

In de vorige alinea werd al opgemerkt dat menig Skullcandy product getypeerd wordt door een kleurrijk en sportief uiterlijk. Dit geldt ook voor de oordopjes van dit merk. Daarnaast valt het prijssegment op. Er zijn geen extreem dure varianten van dit merk, maar ook geen extreem goedkope modellen. Qua prijs zitten de meeste modellen tussen de 50 en 80 euro. Dit zijn alsnog prima prijzen voor oordopjes met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vertellen we je meer over de Skullcandy oordopjes.

Het is niet voor niets dat dit merk de laatste jaren steeds populairder is geworden bij de Nederlandse consument. Skullcandy hoofdtelefoons en oordopjes staan namelijk niet bekend om hun interessante designs. Skullcandy heeft hier als één van de weinigen verandering in gebracht. Maar ook de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit heeft er voor gezorgd dat mensen niet schromen om oortjes van dit merk aan te schaffen. Hieronder bespreken we een basismodel en een topklasse variant.

Basismodel: Skullcandy Ink’d + Active Wireless

Denk je aan een basismodel, dan denk je vaak aan oortjes van 10 euro met gelimiteerde capaciteiten. Dit gaat echter niet op voor de Skullcandy Ink’d + Active Wireless. Deze variant kost iets meer dan 50 euro en is een draadloze variant. Wel zitten de oortjes verbonden aan een nekband die je kunt dragen om het draagcomfort te vergroten. Dit zijn in ear oorkussens. Er is geen app aan de hand waarvan je de voorkeuren kunt instellen.

Afwerking en mogelijkheden

Tijdens het sporten wil je geen last hebben van oortjes die constant uit je oren vallen. Daarom zitten er handige haakjes aan deze voordelige oordopjes. Bovendien zijn de oortjes over de gehele linie bestand tegen water, zodat ze perfect zijn om te dragen tijdens het sporten. Er worden sport oordopjes in verschillende maten meegeleverd, zodat je zelf kunt bepalen wat het beste past. Zo verhoog je jouw eigen draagcomfort.

Bediening en gebruik

Om gebruik te kunnen maken van deze oordoppen van Skullcandy dien je ze vooraf op te laden. Een volle accu gaat ongeveer 15 uur mee. Dankzij de snel laad functie heb je aan 10 minuten opladen genoeg om 2 uur aan een stuk muziek te kunnen luisteren. Een microfoon zit ingebouwd zodat je ook handsfree met deze oortjes kunt bellen. Daarnaast zit een afstandsbediening in de oorschelp verwerkt. Zo kun je eenvoudig de volume van je muziek aanpassen.

Belangrijkste kenmerken van de Skullcandy oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 35 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: ja
 • Geluidsweergave: stereo

Topklasse variant: Skullcandy Sesh Evo TW

Qua prijzen richt Skullcandy zich vooral op het middensegment. De bedoeling is dat de prijzen niet te hoog zijn maar dat de kwaliteit dit wel is. Ook in het geval van de Skullcandy Sesh Evo TW gaat deze vlieger op. De stijlvolle afwerking herbergt een model van een hoge kwaliteit, zowel op het gebied van geluid als draagcomfort.

Afwerking en mogelijkheden

De Skullcandy Sesh Evo TW zijn volledig draadloze in ear oordopjes. De batterijduur is gemiddeld 5 à 6 uur, waarbij de oplaadcase nog zo’n 19 uur aan gebruikstijd kan toevoegen. Ook is snel laden een mogelijkheid. Binnen 10 minuten heb je al genoeg om weer 2 uur vooruit te kunnen. Deze Skullcandy oordopjes zijn voorzien van een waterbestendig design, ideaal voor tijdens het sporten. Oordopjes van Skullcandy focussen zich dan ook voornamelijk op een sportieve doelgroep.

Bediening en gebruik

Om jezelf van het hoogste draagcomfort te verzekeren, is het aan te raden van tevoren de verschillende meegeleverde oordopjes van Skullcandy te testen om zo te ontdekken welke oortjes het meest comfortabel zijn voor jou. Na de boel voldoende opgeladen te hebben, kun je aan de slag. In de oorschelp zit een microfoon ingebouwd zodat handsfree bellen een mogelijkheid is. Daarnaast zit er ook een afstandsbediening in de oorschelp ingebouwd. Zo kun je eenvoudig het volume van je hoofdtelefoon aanpassen naar wens.

Belangrijkste kenmerken van de Skullcandy oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: rood
 • Gewicht: 61 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: ja
 • Geluidsweergave: stereo