Sennheiser PXC 550-II hoofdtelefoon

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van hoofdtelefoons. Een van de meest populaire opties is een draadloze koptelefoon. Hiermee heb je alle bewegingsvrijheid en ben niet afhankelijk van een kabel. De Sennheiser PXC 550-II is een van de opties die je hebt in de zoektocht naar een draadloze hoofdtelefoon. Qua prijs zit deze Sennheiser koptelefoon in een hoger segment, maar is deze hoofdtelefoon de prijs waard? Hier lees je alle belangrijke informatie over deze koptelefoon en kun je aan de hand hiervan zelf bepalen of deze hoofdtelefoon voor jouw interessant is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sennheiser PXC 550-IISennheiser PXC 550-II

De Sennheiser PXC 550-II is een hoofdtelefoon in een dure prijsklasse. Maar daar krijg je veel voor terug. Je kunt onder andere profiteren van het bluetooth profiel aptX, waarmee je de muziek in nog hogere kwaliteit streamt. Verder is het ook belangrijk om te weten dat deze hoofdtelefoon het geluid laat horen zoals de artiest het bedoeld heeft. De lage en middelhoge tonen worden niet of nauwelijks benadrukt. De geluidsweergave blijft natuurgetrouw doordat de tonen ook niet naar de achtergrond worden gedrukt. Verder kun je de geluidsweergave personaliseren via de equalizer op de koptelefoon.

In de doos

 • Sennheiser PXC 550-II
 • Micro usb oplaadkabel
 • Audiokabel
 • Vliegtuigadapter
 • Hardcase
 • Handleiding

Installatie van de Sennheiser PXC 550-II

De Sennheiser PXC 550-II is een draadloos model en dat betekent dat je via bluetooth aan je smartphone of tablet moet verbinden. Dit is binnen enkele tellen gebeurt en kan via de instellingen van je telefoon of tablet. Via NFC wordt het nog makkelijker om een snelle verbinding te maken. Nu kun je de Sennheiser PXC 550-II gaan gebruiken.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: over ear
 • Type stroomvoorziening: accu/batterij
 • Materiaal: kunststof, metaal
 • Gewicht: 227 gram
 • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Deze Sennheiser koptelefoon erg makkelijk te bedienen. De muziek regel je onder andere via je smartphone, maar het kan ook via je hoofdtelefoon. Er zit onder andere een touchpad op de oorschelp waarmee je de muziek kunt bedienen. Ook vind je hier een volumeregelaar om de muziek harder en zachter te zetten zonder dat je hiervoor je telefoon uit je zak hoeft te halen. Daarbij beschikt het toestel een over een batterijduur van 20 uur en dat betekent dat je goed in de gaten moet houden wanneer je de batterij moet opladen. Zo voorkom je dat je met een lege batterij komt te zitten en dat je dus geen muziek meer kunt luisteren. Je krijgt ook een hardcase meegeleverd om het onderhoud aan de bluetooth hoofdtelefoon nog makkelijker te maken. Berg de hoofdtelefoon hier na gebruik in op voor een nog langere levensduur.

Voor- en nadelen

Deze goede noise cancelling koptelefoon heeft een aantal voordelen. Zo kun je gebruik maken van het bluetooth profiel aptX, waardoor je de muziek ook draadloos in hoge kwaliteit streamt. Verder is het een voordeel dat de hoofdtelefoon beschikt over noise cancelling: je hebt hierdoor de mogelijkheid om omgevingsgeluiden en ruis van buitenaf te dempen, zodat je je nog beter op je muziek kunt focussen. Een nadeel van dit model van Sennheiser is dat de batterijduur met 20 uur aan de korte kant is. Er zijn ook modellen met een langere batterijduur. Je zult het apparaat dan ook vaker moet opladen.

Conclusie

De Sennheiser PXC 550-II voldoet aan veel eisen, waaronder goed geluid, gebruiksgemak en de aanwezigheid van handige functies zoals noise cancelling. De batterijduur van 20 uur kan een reden zijn om deze hoofdtelefoon niet te kiezen. Het is vooral afhankelijk hoeveel waarde jij hier aan hecht.