Sennheiser Momentum Wireless 3.0 hoofdtelefoon

Sommige consumenten zijn op zoek naar een hoofdtelefoon met alles erop en eraan. Zij willen dat de hoofdtelefoon goed zit, maar ook dat het geluid uitstekend is en dat er nieuwe en geavanceerde functies op zitten waar optimaal gebruik van kan worden gemaakt. En er zijn dan ook steeds meer koptelefoons die aan deze eisen voldoen: de Sennheiser Momentum Wireless 3.0 is er daar één van. Hier lees je dan ook alles over deze kwalitatieve hoofdtelefoon: voor- en nadelen, maar ook belangrijke specificaties en meer.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sennheiser Momentum Wireless 3.0Sennheiser Momentum Wireless 3.0

De Sennheiser Momentum Wireless 3.0 is een van de duurdere koptelefoons uit het assortiment van de fabrikant. En dat betekent dat je wel iets mag verwachten op het gebied van kwaliteit. De hoofdtelefoon biedt de mogelijkheid om draadloos naar je favoriete muziek te luisteren, waar je ook bent. Deze draadloze koptelefoon staat dan bekend om de uitstekende geluidskwaliteit dankzij het bluetooth profiel aptX. Verder is er een zeer snelle verbinding mogelijk dankzij de aanwezigheid van NFC.

In de doos

 • Sennheiser Momentum Wireless 3.0
 • Usb c oplaadkabel
 • Usb c naar usb a adapter
 • Audiokabel
 • Opbergtas
 • Handleiding

Installatie van de Sennheiser Momentum Wireless 3.0

Dit model koptelefoon kan op twee manieren in gebruik worden genomen. De eerste is door een bluetooth verbinding die je handmatig via de instellingen van je telefoon of tablet tot stand brengt. De tweede manier is nog makkelijker. Houdt het NFC van beide apparaten tegen elkaar: binnen enkele tellen is er sprake van een verbinding en kun je de draadloze headset gaan gebruiken.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 305 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart en wit

Bediening en onderhoud

Ook de bediening van de Sennheiser headset is erg gemakkelijk. Er zit zowel een afstandsbediening als een volumeregelaar op de oorschelpen en dat betekent dat je jouw muziek met veel gemak kunt regelen zonder je telefoon uit je zak te halen. Verder kun je zelf de noise cancelling aan en uit schakelen en kun je met de equalizer de geluidsweergave van je muziek personaliseren. Het is in de eerste plaats belangrijk om goed te letten op de batterij van de Sennheiser Momentum Wireless 3.0. Deze gaat lange tijd mee, maar het is goed om te weten dat het ook belangrijk is om de batterij regelmatig op te laden. Zo weet je zeker dat je nooit zonder muziek hoeft te zitten. In de tweede plaats wordt het aangeraden om je bluetooth hoofdtelefoon na gebruik in de daarvoor bestemde draagtas te doen. Op deze manier blijft je hoofdtelefoon nog langer mooi.

Voor- en nadelen

Voordelen van de Sennheiser Momentum Wireless 3.0? Deze hoofdtelefoon heeft een bluetooth profiel aptX waarmee je draadloos muziek streamt in hoge kwaliteit. Ten tweede beschikt het apparaat over noise cancelling, waarmee je storende omgevingsgeluiden en ruis kunt dempen. En je bepaalt zelf de sterkte van de noise cancelling. Ook de snelle verbinding via NFC is een groot voordeel van de draadloze koptelefoon. De Sennheiser Momentum Wireless 3.0 heeft ook een mogelijk nadeel. Er zitten alleen fysieke knoppen op de oorschelpen en er is geen sprake van een touchpad. Dit kan het wellicht lastiger maken om de muziek te bedienen.

Conclusie

De Sennheiser Momentum Wireless 3.0 is een goede noise cancelling koptelefoon die aan de belangrijkste eisen voldoet. Het geluid is uitstekend en daarnaast is het draagcomfort ook hoog. Verder zijn er allerlei functies waar je gebruik van kunt maken, zoals de noise cancelling en de equalizer. Wanneer je op zoek bent naar kwaliteit, kies je voor dit model van Sennheiser.