Sennheiser HD 660 S hoofdtelefoon

Er zijn hoofdtelefoons voor allerlei doeleinden: voor DJ’s en in de studio, voor onderweg, maar ook speciaal voor thuis. En de Sennheiser HD 660 S is er daar één van. Deze hoofdtelefoon is vooral goed te gebruiken wanneer je voor thuis een uitstekende koptelefoon zoekt. Dit model van Sennheiser is een van de duurdere modellen van Sennheiser, maar daar mag je dan ook wel iets voor terug verwachten. Hier lees je hoe de koptelefoon werkt, maar ook wat de voordelen en mogelijke nadelen zijn.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sennheiser HD 660 SSennheiser HD 660 S

De Sennheiser HD 660 S is een dure hoofdtelefoon van het merk Sennheiser. Met de productie van deze kopdtelefoon is een klassieker in een nieuw jasje gestoken. Daardoor is dit model in veel gevallen nog beter en geavanceerder dan zijn voorganger. Zo zorgen de nieuw ontwikkelde drivers ervoor dat de hoofdtelefoon nog strakker reageert. Verder klinkt het geluid gedetailleerd: hoge en lage tonen zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Ook het draagcomfort staat hoog in het vaandel bij dit model van de fabrikant.

In de doos

 • Sennheiser HD 660 S
 • 6,3 mm jack kabel
 • 6,3 mm naar 3,5 mm jack adapter
 • 4,4 mm Pentaconn kabel
 • Hardcase
 • Handleiding

Installatie van de Sennheiser HD 660 S

Met deze Sennheiser koptelefoon is er geen sprake van een draadloos model. Deze hoofdtelefoon moet via een kabel aan een apparaat gekoppeld worden zodat je de koptelefoon eenvoudig kunt gaan gebruiken. Met een grote verscheidenheid aan kabels die je meegeleverd krijgt is het enige wat je moet doen het vinden van de juiste kabel en deze verbinden aan het gewenste apparaat.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: over ear
 • Type stroomvoorziening: accu/batterij
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 260 gram
 • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Deze hoofdtelefoon van Sennheiser heeft een vrij eenvoudige bediening. De hoofdtelefoon moet eerst aan een apparaat verbonden worden. Daarna kun jij direct beginnen met het luisteren van je favoriete muziek. Het volume kun je regelen via het apparaat waarvoor je de koptelefoon gebruikt. Het apparaat wordt geleverd met een hardcase en dat betekent dat je de hoofdtelefoon na gebruik gemakkelijk en snel kunt opbergen. Dit zorgt ervoor dat je deze uitstekende koptelefoon beschermt tegen beschadigingen en dit betekent dan ook dat je er extra lang mee kunt doen.

Voor- en nadelen

Het brede frequentiebereik van de Sennheiser HD 660 S zorgt ervoor dat je naar een gedetailleerde geluidsweergave luistert, van 10 tot 41.000 Hertz. De geluidskwaliteit is dan ook van de redenen waarom veel consumenten kiezen voor deze koptelefoon. verder klinkt de muziek natuurgetrouw en ruimtelijk, vanwege de open klankkast. Een ander voordeel is dat de hoofdtelefoon zeer comfortabele oorschelpen heeft. Dit zorgt ervoor dat je de hoofdtelefoon lange tijd kunt dragen zonder dat je last van je oren krijgt. Een nadeel van het toestel is de impedantie van 150 Ohm. Hierdoor is de hoofdtelefoon niet geschikt voor mobiele apparaten zonder hoofdtelefoonversterker. De hoofdtelefoon is daarom vooral geschikt voor thuisgebruik.

Conclusie

De Sennheiser HD 660 S is een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een uitstekende hoofdtelefoon voor thuisgebruik. Je krijgt voldoende kabels meegeleverd zodat je de koptelefoon aan diverse apparaten kunt koppelen. Op het gebied van geluidskwaliteit is dit model als hoofdtelefoon voor thuis maar nauwelijks te evenaren. Niet voor niets een van de best verkochte koptelefoons van dit moment.