Sennheiser HD 569 hoofdtelefoon

Niet iedereen beschikt over een uitgebreid budget om een zeer goede hoofdtelefoon aan te schaffen. Maar dat is ook niet nodig, want ook met een gemiddeld budget is het goed mogelijk om een goede hoofdtelefoon aan te schaffen. De Sennheiser HD 569 is hier een voorbeeld van. Deze koptelefoon valt qua prijs in de middenklasse en heeft heel wat te bieden voor de luisteraar. Hier lees je alle informatie, voor- en nadelen over dit nieuwe model. Zo kun jij ontdekken of deze hoofdtelefoon jouw volgende aankoop wordt.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sennheiser HD 569Sennheiser HD 569

Met de Sennheiser HD 569 kies je voor een hoofdtelefoon die niet draadloos is. Dit betekent dat je via een kabel aan je smartphone of tablet verbindt. Je bent op deze manier niet afhankelijk van een batterij, maar je kunt wel ervaren dat je wat minder bewegingsvrijheid hebt. Toch ben je met dit model verzekerd van een comfortabele manier om naar je muziek te luisteren, dankzij de over ear oorschelpen.

In de doos

  • Sennheiser HD 569
  • 6,3 mm audiokabel
  • 3,5 mm audiokabel met afstandsbediening en microfoon

Installatie van de Sennheiser HD 569

De Sennheiser HD 569 heeft geen installatie nodig. Om de koptelefoon te kunnen gebruiken, plug je de audiokabel in de aux ingang van je smartphone of tablet. Op deze manier kun je direct gebruik gaan maken van je nieuwe hoofdtelefoon.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 755,8 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Het toestel bedienen is eenvoudig. Zodra de hoofdtelefoon is gekoppeld via de kabel kun je direct je favoriete nummers gaan luisteren. Je kunt kiezen voor een kabel met afstandsbediening en microfoon, waardoor je eenvoudig tussen nummers kunt schakelen, maar ook handsfree bellen is mogelijk. Onderhoud aan deze koptelefoon is daarbij maar beperkt nodig. Het is met name belangrijk om de bedrade hoofdtelefoon na gebruik goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je lange tijd met de hoofdtelefoon kunt doen en dat er minder snel beschadigingen zullen ontstaan. Houd de kabel daarnaast ook niet te strak en rol deze na gebruik losjes op op kabelbreuk te voorkomen.

Voor- en nadelen

Heeft de Sennheiser HD 569 voordelen? Een belangrijk voordeel van deze Sennheiser hoofdtelefoon is het hoge draagcomfort. De oorschelpen vallen over je oren heen: hierdoor zit de koptelefoon comfortabel, ook als je lange tijd achter elkaar naar muziek luistert. Er zit ook nog een tweede voordeel aan de oorschelpen. Ze kunnen gemakkelijk vervangen worden zodra ze vies of versleten zijn. Dit maakt het extra makkelijk om lang met deze hoofdtelefoon te doen. Daarnaat is het een redelijk goedkope hoofdtelefoon. Hoewel het apparaat wordt geleverd met een kabel waar een afstandsbediening op zit, zit hier wel een nadeel aan. Het is namelijk niet mogelijk om via deze afstandsbediening het volume van je muziek aan te passen. Dit moet je via je smartphone doen.

Conclusie

De Sennheiser HD 569 is een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een betaalbare hoofdtelefoon met een hoog draagcomfort. Verder is deze koptelefoon van Sennheiser makkelijk in gebruik en kun je onder andere handsfree bellen dankzij de ingebouwde microfoon. Het model is hiermee van de belangrijkste gemakken voorzien.