Sennheiser HD 559 hoofdtelefoon

Veel mensen zoeken naar een betaalbare koptelefoon die ook nog eens van een goede kwaliteit is. Een voorbeeld van een hoofdtelefoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Sennheiser HD 559. Deze koptelefoon zit in de middenklasse wat betreft de prijs, maar heeft heel wat te bieden voor de veeleisende luisteraar. Wil je weten of dit model voor jou de prijs waard is? Hier kun je de belangrijkste informatie over deze hoofdtelefoon lezen en zelf een oordeel vellen.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sennheiser HD 559

De Sennheiser HD 559 is een relatief betaalbare bedrade hoofdtelefoon die perfect is voor thuisgebruik. De open klankkast zorgt ervoor dat de muziek ruimtelijk en natuurgetrouw klinkt. Of je nu thuis naar je favoriete muziek wilt luisteren of het filmgeluid op een natuurlijke manier wilt horen is dit model een ideale keuze. Met een kabel van 3 meter lang heb je daarnaast ook nog genoeg bewegingsvrijheid tijdens het dragen van de over ear headset.

In de doos

  • Sennheiser HD 559
  • Audiokabel 3 meter
  • Handleiding

Installatie van de Sennheiser HD 559

Het enige wat je hoeft te doen om de bedrade headset te kunnen gebruiken is de kabel inpluggen aan het apparaat waarmee je muziek of filmgeluid wilt horen. Zodra je dit hebt gedaan kun je gaan genieten van een natuurgetrouw en ruimtelijk geluid.

Technische specificatiesSennheiser HD 559

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 680 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De Sennheiser koptelefoon is relatief simpel qua ontwerp: het is dan ook niet mogelijk om het geluid te bedienen via de oorschelpen of een afstandsbediening in de kabel. Sluit je de hoofdtelefoon op een tv aan, dan moet je het geluid aanpassen met de afstandsbediening van de tv. De Sennheiser HD 559 heeft als belangrijkste onderhoudspunt dat de kabel zo lang mogelijk mooi blijft. De kabel is drie meter lang en dat is aan de ene kant een groot voordeel en aan de andere kant maakt dit de kabel ook kwetsbaar voor beschadigingen. Zorg er dan ook voor dat de kabel zo ligt dat er niets mee kan gebeuren. De oorkussens kun je daarnaast loskoppelen en vervangen wanneer deze versleten zijn.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Sennheiser HD 559 is het over ear model. De full size oorschelpen vallen lekker ruim om de oren. Hierdoor kun je de hoofdtelefoon ook lange tijd dragen. Tijdens het kijken van een lange film zul je dus veel minder snel last krijgen van je oren. Verder is het geluid een groot voordeel: dit klinkt erg natuurgetrouw en ruimtelijk dankzij de open klankkast. Er zitten ook mogelijke nadelen aan het apparaat. Het is echt een hoofdtelefoon voor thuisgebruik en niet voor onderweg. Dit komt onder andere door het feit dat de open koptelefoon geluid lekt. Verder wordt de hoofdtelefoon alleen geleverd met een 6,3 mm audiokabel. Er zit geen 3,5 mm audiokabel bij.

Conclusie

Zoek je een van de beste over ear hoofdtelefoons voor thuisgebruik? Dan is de Sennheiser HD 559 zeker een aanrader. Deze hoofdtelefoon biedt zeer goed geluid en een optimaal draagcomfort. Wil je de koptelefoon buitenshuis dragen, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer? Dan is dit model wellicht een minder goede keuze.