Sennheiser HD 400S hoofdtelefoon

Niet iedereen heeft veel te besteden als het gaat om het uitkiezen van een hoofdtelefoon. Maar ook met een minder budget is het zeer goed mogelijk om een kwalitatieve koptelefoon aan te schaffen van een topmerk. Een voorbeeld hiervan is de Sennheiser HD 400S. Deze kwalitatieve hoofdtelefoon is niet alleen goed betaalbaar, maar biedt ook prima geluid en beschikt over een aantal handige voordelen. Hier lees je alles over dit model en kun je bepalen of deze koptelefoon ook voor jou een goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Sennheiser HD 400S

De Sennheiser HD 400S is een bedrade koptelefoon die je door middel van een kabel aan een apparaat koppelt. Zo kun je altijd en overal naar je muziek luisteren. Het apparaat is onder andere bruikbaar voor thuis, maar ook voor onderweg of op de werkvloer. Je kunt gemakkelijk naar je favoriete nummers luisteren en via de afstandsbediening op de kabel is het regelen van je muziek extra makkelijk.

In de doos

  • Sennheiser HD 400S
  • 3,5 mm kabel met afstandsbediening

Installatie van de Sennheiser HD 400S

Deze bedrade headset heeft geen lange installatie nodig. Je hoeft alleen maar de kabel in de aux ingang van een smartphone of tablet te doen. Daarna is er sprake van een verbinding en kun je volop naar je favoriete muziek luisteren.

Technische specificatiesSennheiser HD 400S

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 182 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De Sennheiser headset is op twee manieren te bedienen. Zo kun je onder andere de muziek regelen via de smartphone of tablet. Wanneer je jouw telefoon in je zak hebt zitten kun je de muziek ook regelen via de afstandsbediening in de kabel. Hier zit daarnaast ook een microfoon in die het mogelijk maakt om handsfree te bellen. Je neemt eenvoudig oproepen aan zonder je telefoon uit je zak te halen. De Sennheiser HD 400S heeft als belangrijk onderhoudspunt dat je de kabel niet al te strak moet trekken tijdens gebruik. Zo voorkom je kabelbreuk en kun je extra lang met je kabel doen. Het is daarnaast ook belangrijk om de kabel na gebruik losjes op te rollen. Zo kun je grotendeels voorkomen dat er knopen in de kabel komen te zitten: ook dit kan zorgen voor kabelbreuk.

Voor- en nadelen

Een voordeel van deze bedrade headset is dat er een microfoon in de kabel zit waardoor het mogelijk wordt om handsfree te bellen. Dit kan in verschillende situaties enorm handig zijn. Oproepen neem je eenvoudig aan zonder je telefoon hierbij te gebruiken. Een ander voordeel is de losse kabel. Dit maakt het extra makkelijk om de kabel te vervangen zodra deze kapot gaat. Er zitten ook nadelen aan het model. Een van deze nadelen is dat de koptelefoon niet met een beschermhoes wordt geleverd. Deze accessoire moet je dus apart nog aanschaffen wanneer je de hoofdtelefoon na gebruik veilig wilt opbergen. Verder kan het nadelig zijn om te kiezen voor een hoofdtelefoon met kabel, vooral wanneer je wat meer bewegingsvrijheid wilt terwijl je de koptelefoon op hebt.

Conclusie

Voor een basis koptelefoon is de Sennheiser HD 400S een prima keuze. Je kunt jouw muziek luisteren waar en wanneer je wilt, maar er zijn geen extra functies waar je optimaal gebruik van kunt maken. Maar wanneer een basis koptelefoon is wat je zoekt, is deze headset zeker een goede optie en een van de beste bedrade hoofdtelefoons van nu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *