Plantronics Backbeat Go 410 oordopjes

Plantronics is vooral in de Verenigde Staten een groot merk. Zo maakten zij de headsets die gebruikt werden tijdens de eerste ruimtelijke missies naar de maan. Op één van de bekendste foto’s van Neil Armstrong draagt hij een headset van Plantronics in een raket. Echter is dit merk in Nederland nog niet zo bekend. Bij deze producent kun je terecht voor diverse audioproducten, waaronder oordopjes. Zo kun je kiezen voor de Plantronics Backbeat Go 410 oortjes. Benieuwd of je dit model oordoppen kopen moet? Lees dan snel verder.

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Plantronics Backbeat Go 410

Dankzij het draadloze design van de Plantronics Backbeat Go 410 oordopjes heb je geen last meer van dat lange snoer dat altijd in de weg zat en in de knoop raakte. Geheel zonder draad is deze variant niet, want er is wel een kabel aanwezig die dienst doet als nekband. Dit verhoogt het draagcomfort, en het is tevens de perfecte plek om een afstandsbediening en microfoon te integreren.

In de doos

 • Plantronics Backbeat Go 410
 • Handleiding
 • Opbergtas
 • Dopjes in 3 maten
 • Oplaadkabel

Installatie van de Plantronics Backbeat Go 410

Een opgeladen accu is een vereiste als je gebruik wilt maken van deze draadloze oortjes. Volledig opgeladen gaat de batterij maximaal 8 uur mee, wat een prima gemiddelde is voor oordoppen uit deze prijscategorie. Om muziek vanaf je smartphone of tablet naar je dopjes te streamen, maak je gebruik van Bluetooth.

Technische specificatiesPlantronics Backbeat Go 410

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 35 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

Via Bluetooth maak je eenvoudig verbinding met je toestel naar keuze. In de nekband van dit model vind je een afstandsbediening waarmee je de muziek kunt aansturen. De ingebouwde microfoon gebruik je voor telefoontjes. Daarnaast is active noise cancelling op de oordopjes een mogelijkheid. Zo kun je genieten van je muziek zonder dat je geluidsoverlast hebt van je nabije omgeving. Een goede tip om je Plantronics oordopjes in goede conditie te houden is door deze altijd veilig op te bergen. Door ze rond te laten slingeren vergroot je de kans op onverhoopte schade. De dopjes schoonmaken van tijd tot tijd is tevens een aanrader. Dit is niet alleen beter voor de oordoppen zelf, maar ook voor jouw persoonlijke hygiëne.

Voor- en nadelen

Het mooie aan een draadloze variant zoals dit model oortjes van Plantronics is dat je geen last meer hebt van een lange kabel die voor problemen zorgt. Active noise cancelling vermindert de omgevingsgeluiden die je hoort, zodat je meer kunt genieten van de muziek. De accuduur bedraagt gemiddeld zo’n 8 uur, wat prima is voor een model uit deze prijsklasse. De geluidskwaliteit is goed. Waar de één een nekband comfortabel vindt zitten, heeft de ander hier niets mee. Daarnaast is het jammer dat deze oordopjes niet bestand zijn tegen water, want je kunt ze niet gebruiken tijdens het sporten of in de regen. Daarnaast zal de effectiviteit van ruisonderdrukking bij oordoppen nooit zo hoog zijn als bij koptelefoons.

Conclusie

Gelet op de geluidskwaliteit en de prijs, doen de Plantronics Backbeat Go 410 oortjes het prima. De Bluetooth verbinding is betrouwbaar en steady. De accu gaat lang mee en het is desalniettemin toch een van de beste noise cancelling oordopjes. Deze functie is met recht een welkome toevoeging. Doordat dit geen waterbestendig model is, kunnen sporters beter voor een andere optie kiezen. Een goedkoop ander model is de Plantronics Backbeat Fit 2100.