Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset

Plantronics is binnen Nederland niet het grootste merk op het gebied van oortjes. Vreemd, want in Amerika is dit merk gelouterd. Zo produceerden ze in de jaren 60 de headsets die gebruikt werden tijdens de eerste maanlanding. Een bijzonder groot merk, kortom. Nog altijd doen ze het goed op het gebied van oordopjes. Maar bewijzen ze dit ook aan de hand van de Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset?

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset

De Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset is net als de Plantronics Backbeat Fit 2100 geheel draadloos. Als je een model met draad hebt, snap je vast wel wat we bedoelen. Niet alleen zit het snoer altijd in de knoop, maar je blijft ook vaak achter dingen hangen terwijl je door het huis wandelt met muziek op. Deze problemen heb je niet meer bij deze oordopjes. Ook op het gebied van draagcomfort gooit dit model hoge ogen.

In de doos

  • Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset
  • Handleiding
  • Micro USB kabel

Installatie van de Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset

Zonder gevulde accu zul je geen gebruik kunnen maken van deze headset. Met Bluetooth leg je een verbinding met je mobiele telefoon of tablet. Vanuit deze muziekbronnen stream je de muziek naar je dopjes toe. Omdat dit waterbestendige oordopjes zijn, kun je ze prima gebruiken tijdens het sporten. Zweet en vocht zullen deze dopjes niets doen.

Technische specificatiesPlantronics Backbeat Fit 3100 Headset

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: blauw en grijs
  • Gewicht: 22 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: ja
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

Als je de accu volledig hebt opgeladen, zal deze 5 uur aan een stuk mee kunnen. Je kunt nu aan de slag met de Plantronics oordopjes. Op de oorschelpen zijn een afstandsbediening, touchpad en volume regelaar aanwezig. Als je de geluiden in je omgeving beter wilt kunnen horen, schakel je de Always Aware modus in. Het is een aanrader om de dopjes van je oortjes geregeld schoon te maken. Deze krijgen na verloop van tijd te maken met vuil, bijvoorbeeld oorsmeer. Dit kan averechtse effecten hebben op de geluidskwaliteit, en bovendien is het simpelweg hygiënischer om de dopjes te reinigen. Berg daarnaast je oortjes altijd veilig op.

Voor- en nadelen

De Plantronics Backbeat Fit 3100 Headset beschikt over compleet draadloze oordopjes, dus het gedoe met snoeren is voorbij. Dit zijn waterbestendige dopjes, dus je kunt gewoon sporten en muziek luisteren tegelijk. Je kunt zelfs wandelen in de regen met muziek op. De handige Always Aware modus zorgt er voor dat je altijd alert bent. Het is jammer dat je Always Aware niet kunt gebruiken als noise cancelling. Het laat dus alleen maar meer omgevingsgeluiden toe bij deze oordopjes van Plantronics. De accu heeft een duur van 5 uur, wat ietwat aan de lage kant is voor een model uit deze prijscategorie.

Conclusie

Al met al zijn we beste te spreken over deze om ear oordopjes. Het model ziet er goed uit en het draagcomfort is van een zeer hoog niveau. De geluidskwaliteit kan beter, maar is alsnog oké. Daarnaast is het een pluspunt dat deze oortjes tegen water bestand zijn, zodat je ze ook kunt gebruiken tijdens fysieke activiteiten. Een van de beste oordopjes voor tijdens het sporten. Zoek je een niet volledig draadloos model, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de Backbeat Go 410.