Plantronics Backbeat Fit 2100 oordopjes

Plantronics is waarschijnlijk niet het bekendste merk onder Nederlandse consumenten. Toch is deze Amerikaanse producent al sinds de jaren 60 actief op het gebied van audioproducten. Op dit vlak is de concurrentie groot, wat het extra knap maakt dat dit merk het al zo lang goed doet. Ook op het gebied van oordopjes beschikt de fabrikant over een breed assortiment. Eén van de opties waarvoor je kunt kiezen is de Plantronics Backbeat Fit 2100.

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Plantronics Backbeat Fit 2100Plantronics Backbeat Fit 2100

Net als de Backbeat Fit 3100, zijn de Plantronics Backbeat Fit 2100 oordoppen zijn geheel draadloos, maar ook weet niet. Er is namelijk wel een draad aanwezig, maar deze dient als nekband voor jouw comfort. Met het draagcomfort zit het dan ook wel snor, alleen de kwaliteit van het geluid valt ietwat tegen. Op zich is dit niet verwonderlijk, want de bluetooth oordoppen behoren tot de goedkoopste oordopjes uit het aanbod van dit merk.

In de doos

  • Plantronics Backbeat Fit 2100
  • Handleiding
  • USB kabel

Installatie van de Plantronics Backbeat Fit 2100

Met een lege accu zul je niet ver komen als je de Plantronics oortjes wilt gebruiken. Deze kun je gelukkig opladen aan de hand van de meegeleverde USB kabel. Vul je de accu helemaal, dan zul je voor 7 uur aan luisterplezier beleven. Dit zijn waterbestendige dopjes, dus je kunt ze ook prima gebruiken tijdens het sporten. Ook in de regen kun je deze oordopjes dragen. Zweet en vocht doen deze oortjes voor het sporten niets.

Technische specificaties

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: zwart, blauw en rood
  • Gewicht: 28 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: ja
  • Waterbestendig: ja
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

In de kabel van de Plantronics oordopjes zit een afstandsbediening ingebouwd. Deze kun je gebruiken om je muziek aan te sturen. Tevens is er een microfoon aanwezig die perfect is voor het maken van telefoontjes. Een opvallende toevoeging aan deze dopjes is de Always Aware modus. Hiermee kun je meer horen van de geluiden in je omgeving, zodat je altijd alert bent. Handig als je even wat beter moet opletten. Omdat de draadloze oordopjes van een accu voorzien zijn, zul je altijd moeten checken of deze nog vol is of niet. Als deze bijvoorbeeld nog op 50% staat, hoeven de oordopjes niet onder de oplader. Te vaak opladen vermindert namelijk na verloop van tijd de accuduur. Maak daarnaast geregeld de oortjes schoon.

Voor- en nadelen

Doordat de Plantronics Backbeat Fit 2100 draadloos is, heb je geen last meer van lange snoeren. Dit is een waterbestendig model, dus ook tijdens het sporten of in de regen kun je gewoon muziek blijven luisteren. De Always Aware modus is handig als je muziek wilt luisteren en je toch bewust wilt blijven van de omgeving. De geluidskwaliteit van de Plantronics oordoppen valt tegen. We weten dat we te maken hebben met een goedkoper model, maar toch zijn er varianten binnen dezelfde prijsklasse die een betere verhouding leveren tussen prijs en geluidskwaliteit. Daarnaast is het jammer dat Always Aware niet noise kan cancellen.

Conclusie

Gezien het aanbod binnen deze prijsklasse, vinden we de Plantronics Backbeat Fit 2100 toch wat tegenvallen op het gebied van geluidskwaliteit. De veelzijdigheid van deze dopjes maakt een hoop goed. Zo kun je ze gebruiken tijdens het sporten omdat ze bestand zijn tegen water. Je dient voor jezelf de afweging te maken: ben ik met de aanschaf van goedkope oordopjes bereid in te boeten op het gebied van geluidskwaliteit? Een ander model wat je zou kunnen overwegen is de Backbeat Go 410.