Pioneer SE-QL2T In-ear oordopjes

Op het gebied van audiosystemen en daaraan gerelateerde accessoires doet Pioneer het al jaren goed. Dit merk is vooral gespecialiseerd in autoradio’s, maar ook voor dvd spelers en luidsprekers kun je bij hen terecht bijvoorbeeld. Ook op het gebied van oordopjes heb je de keuze uit een ruim assortiment. De goedkoopste variant waar je voor kunt kiezen is de Pioneer SE-QL2T In-ear oordopjes. In welke mate zijn deze goedkope oortjes de moeite waard?

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Pioneer SE-QL2T In-ear

Als consument weet je over het algemeen wel waar je aan toe bent als je een goedkope set oordopjes koopt. Je kunt nu eenmaal niet verwachten dat de geluidskwaliteit van deze oortjes in de buurt komt van de geluidskwaliteit van duurdere varianten. De eisen aan dergelijke dopjes zijn dan ook simpel: prima geluidskwaliteit voor een lage prijs. De Pioneer SE-QL2T In-ear oortjes voldoen aan deze eisen.

In de doos

  • Pioneer SE-QL2T In-ear
  • Handleiding

Installatie van de Pioneer SE-QL2T In-ear

Aan het installeren van de Pioneer SE-QL2T In-ear ben je weinig tijd kwijt. Dit zijn in-ear oordopjes die voorzien zijn van een draad. Geen gedoe met opladen of verbinding maken met Bluetooth, je plugt deze oortjes gewoon in via de daarvoor bestemde jack ingang en je kunt gaan genieten van je favoriete muziek. Deze oordoppen zijn geschikt voor zowel geluidsdragers als smartphones.

Technische specificatiesPioneer SE-QL2T

  • Soort oorkussen: in ear
  • Kleur: divers
  • Gewicht: 4.5 gram
  • Materiaal: kunststof
  • Ingebouwde microfoon: nee
  • Waterbestendig: nee
  • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

Na het inpluggen van de Pioneer oordopjes kun je gelijk beginnen met het beluisteren van muziek. Een afstandsbediening zit niet ingebouwd in de kabel, maar er is wel een microfoon aanwezig. Je kunt dus gewoon telefoongesprekken voeren middels deze oortjes. Qua onderhoud zul je weinig tijd kwijt zijn aan de Pioneer SE-QL2T In-ear. Je hebt immers geen omkijken naar opladen of iets dergelijks. Het devies is dan ook vooral om ze goed schoon te houden. Dit is niet alleen hygiënischer voor je oren, maar dit verlengt tevens de levensduur van de oortjes.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de Pioneer SE-QL2T In-ear is de lage prijs. Er zijn weinig oordopjes die je voor een goedkopere prijs kunt aanschaffen. Ondanks de scherpe prijzen is de geluidskwaliteit naar behoren. Er zijn comfortabelere oordoppen op de markt, maar ook dat is alleszins oké. Er is een microfoon ingebouwd. De laatste jaren worden er steeds meer telefoons uitgebracht zonder jack ingang voor oordopjes. Deze dopjes zijn dan ook niet te gebruiken voor een dergelijke telefoon. Daarnaast ontbreekt er een afstandsbediening. De bedrading kan dus in de war geraken.

Conclusie

Een prijskaartje is vaak een indicator van kwaliteit. Wanneer je goedkope oordopjes aanschaft, weet je dat ze niet zo goed zullen zijn als duurdere variant. De vraag is vooral: zijn de oordopjes goed genoeg? De Pioneer SE-QL2T In-ear dopjes zijn als zodanig te bestempelen en behoren tot de beste earbuds van nu.