Pioneer oordopjes

Bekijk en bestel direct Pioneer oordopjes

Pioneer oordopjes

Pioneer oordopjes

Op het gebied van consumentenelektronica zijn er een hoop Japanse producenten die zeer geliefd zijn onder de Nederlandse consumenten. Eén hiervan is Pioneer. Al sinds de jaren 30 produceert dit merk producten van een hoge kwaliteit. Anders kun je het ook niet zo lang overleven in een markt vol concurrentie. Ook op het gebied van oordopjes is Pioneer een vaak gekozen merk. Hieronder vertellen we je meer over deze producent en de oortjes die ze produceren.

Pioneer werd in 1938 in Japan opgericht. Bij deze producent kun je terecht voor diverse soorten consumentenelektronica. De nadruk van deze fabrikant ligt echter op diverse audioapparaten en producten die audio ondersteunen. Vooral op het gebied van autoradio’s is dit een groot merk. Maar ook op het gebied van luidsprekers, navigatieapparatuur, dvd spelers, dj gear en blu-ray spelers doet dit merk het goed. Binnen het aanbod van Pioneer kun je ook oordopjes ontdekken.

Kenmerkend voor Pioneer oordopjes

Wat gelijk opvalt aan het aanbod aan zowel Pioneer koptelefoons als Pioneer oordopjes, is hoe groot de variatie binnen dit aanbod is. Zo zijn er oortjes met bedrading, maar ook draadloze varianten die gebruik maken van Bluetooth. Daarnaast zijn er een aantal varianten met microfoon, en is het ook mogelijk om waterbestendige oortjes te vinden. Ideaal voor tijdens het sporten. Sommige varianten hebben een afstandsbediening, die in sommige gevallen alleen voor een bepaald besturingssysteem geschikt is (bijvoorbeeld Android).

Om het beste beeld te krijgen van het aanbod van een producent, kun je het beste de goedkoopste en de duurste variant nader bekijken. De duurste variant laat de top zien, en staat voor wat een producent maximaal kan bereiken. Het goedkoopste model toont de ondergrens. Als deze nog steeds goed scoort op het gebied van geluidskwaliteit en draagcomfort, weet je dat je bij dit merk altijd goed zit.

Basismodel: Pioneer SE-QL2T In-ear

Niet iedereen heeft een even hoog budget om te spenderen, en anderen willen simpelweg niet al te veel geld uitgeven aan oordopjes. In dat geval kies je voor een budgetvariant. De Pioneer SE-QL2T is één van deze goedkopere uitgaves. Deze goedkope oordopjes van Pioneer zijn voorzien van draden, waarbij je de oortjes aansluit door het draad op het daarvoor bestemde jack ingang aan te sluiten (op je telefoon of muziekdrager). Er zijn geen noise cancelling functies aanwezig.

Afwerking en mogelijkheden

Het eerste element wat de Pioneer SE-QL2T In-ear oortjes laat opvallen is de roségouden kleur. Deze ziet er fantastisch uit en brengt het stijlvolle design van de oordoppen naar voren. Met een gewicht van 4.5 gram zijn deze oortjes zo licht als een veertje. Ook het draagcomfort is hoog.

Bediening en gebruik

De Pioneer SE-QL2T In-ear zijn nog old school. Geen gedoe met opladen, je plugt ze gewoon in en klaar is kees. Hierbij kun je kiezen voor je geluidsdrager, maar je kunt ook muziek beluisteren via je smartphone. Dit zijn in-ear oordopjes. De geluidskwaliteit van deze oortjes is prima. Natuurlijk is het niet zo goed als bij duurdere varianten, maar voor een budgetuitgave doen deze oortjes het prima. Ook het draagcomfort is prima voor een dergelijke variant.

Belangrijkste kenmerken van de Pioneer oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: roségoud
 • Gewicht: 4.5 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: nee
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Topklasse variant: Pioneer In-Ear Lightning Power Bronze

Wanneer je op zoek bent naar oordopjes met alles er op en er aan is de Pioneer In-Ear Lightning Power Bronze iets voor jou. Zoals de naam al aangeeft, hebben we hier te maken met in-ear oordopjes. Deze oortjes zijn niet draadloos, zodat je altijd muziek kunt luisteren zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen en dergelijke. Deze oortjes van Pioneer zijn het meest geschikt voor geluidsdragers en smartphones van Apple.

Afwerking en mogelijkheden

De stijlvolle afwerking in combinatie met de bronzen kleur laten deze oordopjes van Pioneer meteen opvallen. Vaak wordt gedacht dat oortjes met draad minder goed zijn dan draadloze varianten. De Pioneer In-Ear Lightning Power Bronze bewijst het tegendeel. Dankzij de Lightning aansluiten van deze oortjes kun je deze oordopjes optimaal gebruiken bij ieder Apple product, van iPads tot aan iPhones. Bovendien laad je via de oortjes meteen je apparaat op.

Bediening en gebruik

Het voordeel van bedrading is het feit dat je hier zowel een microfoon als een afstandsbediening in kunt integreren. Ook deze Pioneer oordopjes hebben beide. De afstandsbediening stelt je in staat om het volume harder of zachter te zetten, maar ook om andere nummers te selecteren. Daarnaast behoren deze oortjes tot de Rayz Plus lijn. Aan de hand van de Rayz app kun je eenvoudig alle instellingen van je oortjes aanpassen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Updates zorgen ervoor dat je oordopjes continu over meer mogelijkheden beschikken. Een van de beste in-ear oordopjes.

Belangrijkste kenmerken van de Pioneer oordopjes

 • Kleur: brons
 • Gewicht: 10 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo