Pioneer HRM-6 hoofdtelefoon

De HRM-6 is een hoofdtelefoon van het merk Pioneer, een groot merk voor hoofdtelefoons voor onder andere DJ’s en producers. Het is dan ook slim om als DJ eens te kijken naar de mogelijkheden die je hebt op het gebied van goede koptelefoons. De Pioneer HRM-6 koptelefoon is niet alleen betaalbaar, maar biedt ook tal van handige extra’s waar je van kunt profiteren. Hier lees je alle voordelen van deze hoofdtelefoon, maar ontdek je ook of er nadelen zijn. Op deze manier is het voor jou nog makkelijker om een keuze te maken in je zoektocht naar een goede hoofdtelefoon.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Pioneer HRM-6Pioneer HRM-6

Met de HRM-6 heeft Pioneer de opvolger van de HRM-5 op de markt gebracht. Het grote verschil zit hem in de prijs, want het nieuwe model is een stukje duurder dan zijn voorganger. Je wilt natuurlijk weten wat je daarvoor krijgt. De HRM-6 is weer wat geavanceerder dan de HRM-5 en dat kun je onder andere zien aan het frequentiebereik. Dit is bij het nieuwste model 5 tot 40.000 Hertz en hierdoor kun je de hoge en lage tonen goed horen. De muziek klinkt hierdoor helder en extra gedetailleerd.

In de doos

  • Pioneer HRM-6
  • Krulsnoer
  • Recht snoer (2x)
  • 6,3 mm adapter
  • Opbergetui

Installatie van de Pioneer HRM-6

Deze studio hoofdtelefoon beschikt niet over bluetooth en dat betekent dat deze hoofdtelefoon niet draadloos is. Wel krijg je verschillende snoeren meegeleverd die je op diverse apparaten kunt aansluiten. Denk hierbij aan de draaitafel, controller of een ander apparaat dat je als DJ gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is de kabel van de hoofdtelefoon op je apparaat aansluiten. Daarna is de koptelefoon klaar voor gebruik.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 265 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Deze hoofdtelefoon van Pioneer is een kopdtelefoon die gemakkelijk te bedienen is. Dit betekent dat je als DJ volop kunt focussen op je muziek: de hoofdtelefoon doet de rest. Het model beschikt niet over knoppen waarmee je de muziek kunt bedienen. Bedienen doe je via het apparaat waar je hoofdtelefoon op aangesloten is. Maar hoe onderhoud je de hoofdtelefoon zodat hij netjes blijft? Deze hoofdtelefoon wordt geleverd met een opbergetui en dat betekent dat je er in ieder geval voor kunt zorgen dat de hoofdtelefoon eenvoudig en veilig opgeborgen kan worden na gebruik. Zo voorkom je beschadigingen en kun je langer met de koptelefoon doen.

Voor- en nadelen

De Pioneer HRM-6 wordt geleverd met een opbergetui, waardoor de hoofdtelefoon langer mooi blijft. Maar een ander voordeel van deze hoofdtelefoon is dat er verschillende onderdelen vervangbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de koptelefoon langer mee gaat. Als er iets kapot gaat hoef je niet direct een hele nieuwe koptelefoon aan te schaffen. Verder is het een voordeel dat de koptelefoon oorschelpen draai- en kantelbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je met één oor naar de muziek luistert en met het andere oor naar het geluid in de zaal. Een nadeel van dit model is dat er geen knoppen op de hoofdtelefoon zitten waar je jouw muziek mee kunt bedienen. Dit zorgt ervoor dat er een stukje gebruiksgemak verloren gaat.

Conclusie

De Pioneer HRM-6 is een goede keuze wanneer je als DJ of voor in de studio op zoek bent naar een goede hoofdtelefoon. Deze studio koptelefoon heeft een breder bereik dan de voorganger HRM-5, en is daarnaast van verschillende gemakken voorzien, zoals de vervangbare onderdelen. Wil je extra gebruiksgemak? Dan kun je ook op zoek gaan naar een Pioneer hoofdtelefoon die nog gemakkelijker te bedienen is met fysieke knoppen op de koptelefoon.