Pioneer HDJ-X7 hoofdtelefoon

De Pioneer HDJ-X7 is een hoofdtelefoon uit de middenklasse van Pioneer. Wanneer je op zoek bent naar een goede koptelefoon die je als DJ of producer wilt gebruiken, is dit model zeker een goede mogelijkheid. Deze hoofdtelefoon heeft genoeg te bieden, maar de vraag is of dat ook voor jou het geval is. Daarom lees je hier de belangrijkste informatie, maar ook de voor- en eventuele nadelen van deze hoofdtelefoon. Op basis van deze informatie wordt het voor jou makkelijk om te bepalen of deze koptelefoon ook voor jou de goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Pioneer HDJ-X7

Met de Pioneer HDJ-X7 heeft de fabrikant een mooie koptelefoon op de markt gebracht in een gemiddelde prijsklasse. Als je wat meer te besteden hebt kan het zeker slim zijn om deze hoofdtelefoon aan te schaffen. Vooral als je DJ bent of producer heb je veel baat bij het hebben van een goede koptelefoon voor in de studio. Het apparaat heeft een breed frequentiebereik, draai- en kantelbare oorschelpen en verwisselbare oorkussens.

In de doosPioneer HDJ-X7

 • Pioneer HDJ-X7
 • Krulsnoer (1,2 meter tot 3 meter)
 • Recht snoer (1,6 meter)
 • 6,3 mm adapter
 • Opbergetui
 • Handleiding

Installatie van de Pioneer HDJ-X7

De Pioneer HDJ-X7 wordt geleverd met een krulsnoer waarmee je de hoofdtelefoon kunt aansluiten op een mixer, tabletop, speaker of versterker. Dit is binnen enkele minuten gebeurt en daarna kun je de hoofdtelefoon dus volop gaan gebruiken.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: over ear
 • Type stroomvoorziening: kabel
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 312 gram
 • Kleur: verkrijgbaar in zwart en zilver

Bediening en onderhoud

De Pioneer headset is makkelijk te bedienen. Nadat je de hoofdtelefoon uit de verpakking haalt en aansluit op het daarvoor bestemde apparaat, kun je direct aan de slag gaan. De oorschelpen kunnen gemakkelijk draaien en kantelen, waardoor je ook heel eenvoudig muziek kunt luisteren door één oor. Ten eerste wordt het toestel geleverd in een hardcase, waardoor het makkelijk wordt om de hoofdtelefoon na gebruik op te bergen. Zo zorg je ervoor dat de hoofdtelefoon lang mooi blijft en dat je er ook nog langer mee kunt doen. Ook als je de hoofdtelefoon mee op reis neemt is het aan te raden om hem te vervoeren in de hardcase.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Pioneer HDJ-X7 is dat je kunt profiteren van een breed frequentiebereik van 5 tot 30.000 Hertz. Hierdoor kun je hoge en lage tonen goed horen. Verder is het ook een voordeel dat je de oorschelpen gemakkelijk kunt verwisselen als ze versleten zijn. Het is tot slot ook handig dat er een hardcase bij geleverd wordt, waarmee je het toestel gemakkelijk meeneemt op reis. Hoewel je met de hardcase de koptelefoon makkelijk mee op reis kunt nemen, is het een mogelijk nadeel dat de headset zonder adapter voor het vliegtuig wordt geleverd. Deze moet je dus nog apart aanschaffen.

Conclusie

De Pioneer HDJ-X7 is een prima aankoop wanneer je op zoek bent naar een relatief goed betaalbare professionele hoofdtelefoon. Het lange krulsnoer zorgt er daarnaast voor dat je tijdens het draaien heel veel bewegingsvrijheid hebt. Deze draadloze headset is een uitstekende aankoop en zeker een aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *