Pioneer HDJ-X5 hoofdtelefoon

Ben je op zoek naar een goede hoofdtelefoon die je op professioneel gebied kunt gebruiken? Dan kun je onder andere kijken naar de Pioneer HDJ-X5: een professionele hoofdtelefoon van het bekende merk Pioneer. Vooral wanneer je DJ bent of werk als producer doet is het een aanrader om eens verder te kijken naar je mogelijkheden op het gebied van hoofdtelefoons. Hier lees je niet alleen alles over deze studio hoofdtelefoon, maar vind je ook voor- en nadelen van dit model. Zo kun jij een goede keuze maken.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Pioneer HDJ-X5Pioneer HDJ-X5BT

De Pioneer HDJ-X5 is een model hoofdtelefoon die speciaal is gemaakt voor DJ’s en producers. Er is bij deze hoofdtelefoon extra aandacht besteed aan de kwaliteit van het geluid. Dit klinkt dan ook extra gedetailleerd. Zo kun jij als DJ of producer verzekerd zijn van de beste geluidskwaliteit. Verder heeft dit model van de fabrikant nog een ander design dat speciaal is ontwikkeld voor extra gebruiksgemak voor iedere DJ en producer.

In de doos

  • Pioneer HDJ-X5
  • Krulsnoer (1,2 meter tot 1,8 meter)
  • 6,3 mm adapter
  • Handleiding

Installatie van de Pioneer HDJ-X5

Omde headset te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te weten dat je deze hoofdtelefoon kunt aansluiten op een DJ set. Zo kun jij gemakkelijk zelf een set spelen met de hoofdtelefoon op. Ook wanneer je een producer bent, kun je deze hoofdtelefoon eenvoudig inpluggen om hem te kunnen gebruiken.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 269 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Het gebruik van de Pioneer hoofdtelefoon is erg eenvoudig. Zo kun je er onder andere voor kiezen om deze hoofdtelefoon aan te sluiten op een mixer, tabletop, versterker of speakers. Het is daarnaast ook makkelijk om meer lengte te creëren door het bijgeleverde krulsnoer te gebruiken. Hiermee heb je tot 1,8 meter extra bewegingsruimte. Je hoeft niet veel te doen om de Pioneer HDJ-X5 mooi te houden. Het is vooral belangrijk om hem na gebruik goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je er lange tijd mee kunt doen en dat er minder snel beschadigingen ontstaan aan je koptelefoon.

Voor- en nadelen

Het grote frequentiebereik van de Pioneer HDJ-X5 is een van de grootste voordelen van de draadloze hoofdtelefoon. Met het bereik van 5 tot 30.000 Hertz kun je hoge en lage tonen goed horen. Verder zijn de oorschelpen van de Pioneer HDJ-X5 draai- en kantelbaar. Dit maakt het mogelijk om de muziek via één oor te luisteren. De oorschelpen zijn ook verwisselbaar wanneer ze versleten zijn. De draadloze koptelefoon wordt wel zonder adapter voor het vliegtuig geleverd. Dit kan een mogelijk nadeel zijn, vooral wanneer je de hoofdtelefoon wilt gaan meenemen op al je reizen.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een relatief betaalbare hoofdtelefoon is de Pioneer HDJ-X5 zeker een aanrader. Hiermee kun je altijd en overal je DJ set draaien of je eigen muziek produceren. Voor de prijs krijg je veel kwaliteit en daarom is dit model een goede stap voor een beginnende DJ of producer.