Pioneer HDJ-X10 hoofdtelefoon

Of je nu een professionele DJ bent of wanneer je het voor je hobby doet: een goede over ear hoofdtelefoon kun je altijd wel gebruiken. Het is dan ook belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit. De Pioneer HDJ-X10 is een van de duurdere modellen uit het assortiment van Pioneer. Maar wat krijg je voor je geld en is dit het waard? Hier lees je alles over deze hoofdtelefoon: zo kun jij bepalen of deze koptelefoon ook voor jou de goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Pioneer HDJ-X10Pioneer HDJ-X10

Pioneer heeft door de jaren heen verschillende kwalitatieve hoofdtelefoons en oordopjes uitgebracht. Het is dan ook niet voor niets dat het merk vooral populair is onder (beginnende) DJ’s. De Pioneer HDJ-X10 is een van de modellen uit het duurdere prijssegment. En dat komt voornamelijk door de hoge geluidskwaliteit. Het brede frequentiebereik tot 40.000 Hertz is een stuk beter dan veel andere hoofdtelefoons. Zijn de oorkussens van de hoofdtelefoon versleten? Dan kun je ze gemakkelijk verwisselen voor nieuwe.

In de doos

 • Pioneer HDJ-X10
 • Krulsnoer (1,2 meter tot 3 meter)
 • Recht snoer (1,6 meter)
 • 6,3 mm adapter
 • Hardcase
 • Handleiding

Installatie van de Pioneer HDJ-X10

De Pioneer HDJ-X10 is erg gemakkelijk om in gebruik te nemen. Met de aansluiting die je standaard meegeleverd krijgt is het heel makkelijk om de hoofdtelefoon aan te sluiten aan een tabletop, speaker of een mixer.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: over ear
 • Type stroomvoorziening: kabel
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 328 gram
 • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De bediening van deze koptelefoon van Pioneer is al net zo eenvoudig. Je kunt ervoor kiezen om de hoofdtelefoon aan een daarvoor bestemde aansluiting te verbinden. Op deze manier is het heel goed mogelijk om muziek te produceren met de hoofdtelefoon op. Ook als je een DJ set gaat draaien heb je veel baat bij het gebruik van de Pioneer HDJ-X10 koptelefoon. Maar wat moet je zoal doen voor onderhoud aan het toestel? Het is vooral belangrijk om deze na gebruik netjes op te ruimen. Zo weet je zeker dat je lang met de hoofdtelefoon kunt doen. Gelukkig krijg je standaard een hardcase meegeleverd bij je bestelling. Hier kun je de draadloze koptelefoon in doen na gebruik.

Voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Pioneer HDJ-X10? Deze professionele hoofdtelefoon heeft als grote voordeel dat het frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz gaat. Je hoort op deze manier hoge en lage tonen nog beter horen. Verder is het XLR krulsnoer afneembaar en blijft het stevig in de aansluiting zitten. Verder zijn de oorkussens te verwisselen wanneer ze versleten zijn. Zo hoef je dus niet weer een totaal nieuwe koptelefoon aan te schaffen. Tot slot zijn de oorschelpen ook draai- en kantelbaar waardoor je gemakkelijk muziek door één oor kunt luisteren. Een nadeel van de Pioneer HDJ-X10 is dat deze niet wordt geleverd met een adapter voor het vliegtuig. Wanneer je de hoofdtelefoon wilt meenemen op reis wordt dit dus wat lastiger. Je kunt er wel voor kiezen om de adapter apart aan te schaffen.

Conclusie

De Pioneer HDJ-X10 is niet alleen stijlvol om te zien, maar het zorgt ook voor een professionele indruk. Dit toestel is dan ook een erg goede keuze voor de wat meer ervaren DJ’s en producers die baat hebben bij een professionele hoofdtelefoon en die ook de financiële mogelijkheden hebben om een wat duurdere hoofdtelefoon aan te schaffen.