Pioneer HDJ-S7 hoofdtelefoon

Ben je veel onderweg als DJ of ben je op zoek naar een goede hoofdtelefoon als producer? Dan is de Pioneer HDJ-S7 zeker iets voor jou. Deze koptelefoon is nog geavanceerder dan de voorganger, de Pioneer HDJ-X7. Hoe zit dit nieuwe model headset op je oren en hoe slim is het om deze hoofdtelefoon aan te schaffen? Hier lees je niet alleen de belangrijkste informatie over het toestel, maar ook de voor- en nadelen. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker om een keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Pioneer HDJ-S7

De Pioneer HDJ-S7 behoort tot de middenklasse als het gaat om de prijs. Het is aan jou om te bepalen wat je wilt betalen voor een nieuwe hoofdtelefoon. De draadloze koptelefoon staat in ieder geval bekend om het brede frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz. Ook hiermee is dit model geavanceerder dan de HDJ-X7, die een bereik heeft tot 30.000 Hertz. Daarnaast is deze koptelefoon speciaal ontwikkeld voor DJ’s die veel optreden.

In de doosPioneer HDJ-S7

 • Pioneer HDJ-S7
 • Krulsnoer (1,2 meter tot 3 meter)
 • Recht snoer (1,6 meter)
 • 6,3 mm adapter
 • Hardcase
 • Handleiding

Installatie van de Pioneer HDJ-S7

Om deze hoofdtelefoon van Pioneer te kunnen gebruiken is het eerst nodig om de hoofdtelefoon met het snoer aan te sluiten op een apparaat dat daarvoor bestemd is, zoals een tabletop of een versterker.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: on ear
 • Type stroomvoorziening: kabel
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 215 gram
 • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Met het krulsnoer dat je meegeleverd krijgt kunt je het apparaat aansluiten op tal van apparaten. Doordat het snoer zo lang is heb je genoeg bewegingsvrijheid wanneer je aan het draaien bent. De oorschelpen van de hoofdtelefoon zijn draai- en kantelbaar, waardoor je ook door één oor muziek kunt luisteren. Ook heeft het toestel gelukkig maar weinig onderhoud nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de hoofdtelefoon na gebruik netjes op te bergen. Op deze manier weet je zeker dat je lang met de Pioneer HDJ-S7 kan doen. Deze hoofdtelefoon is er voor gemaakt om mee te nemen op reis: de hardcase die je krijgt meegeleverd is dan ook perfect om je headset in op te bergen, ook als je een lange reis gaat maken.

Voor- en nadelen

Wat zijn de grootste voordelen van de Pioneer HDJ-S7? Deze koptelefoon is ideaal wanneer je voor je werk als DJ veel onderweg bent. Het ontwerp is extra stevig, waardoor de hoofdtelefoon goed bestand is tegen veel optreden. De scharnieren van de oorschelpen zijn onder andere extra stevig. Verder zijn de oorschelpen ook draaibaar en kun je tijdens het draaien door één oor naar de muziek luisteren. Mix je twee nummers door elkaar? Dan hoor je met dit model duidelijk of ze in hetzelfde tempo spelen. Een nadeel van het toestel is dat deze wel bestand is tegen veel reizen, maar je krijgt er geen adapter voor het vliegtuig bij geleverd. Deze moet je apart aanschaffen.

Conclusie

Is de Pioneer HDJ-S7 een goede hoofdtelefoon om aan te schaffen? Wanneer je aardig aan de weg timmert als DJ heb je er veel baat bij om een goede draadloze koptelefoon te kopen. Dit type van de fabrikant voldoet aan de belangrijkste eisen en heeft daarnaast ook nog een extra stevig ontwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *