Philips SHB2505BK/10 oordopjes

Het valt ons ietwat tegen dat Philips geen groter aanbod heeft op het gebied van oordopjes. Deze producent staat niet bekend om zijn grote variatie op het gebied van elektronische apparaten en accessoires, maar veelal excelleren ze ook op dit vlak. Eén van de varianten waarvoor je kunt kiezen zijn de Philips SHB2505BK/10 oordopjes. Verklaren deze waarom het aanbod op het gebied van dopjes zo karig is bij de fabrikant? Hieronder lees je of deze oordopjes kopen verstandig voor je is.

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Philips SHB2505BK/10

De Philips SHB2505BK/10 oortjes beschikken over in ear oorkussens en zijn geheel draadloos. Je hebt dus geen last meer van kabels die achter dingen blijven haken of in de knoop raken. Je hebt meer bewegingsvrijheid dan ooit. In de doos zijn oordoppen in meerdere maten te vinden, zodat je zelf kunt testen welke variant het meest comfortabel zit.

In de doos

 • Philips SHB2505BK/10
 • Handleiding
 • Micro USB kabel
 • Oplaadcase
 • Dopjes in diverse maten

Installatie van de Philips SHB2505BK/10

Omdat de Philips oordoppen geheel draadloos zijn, zul je deze van tevoren moet opladen als de accu (bijna) leeg is. 100% opgeladen gaan deze oordopjes 3 uur aan één stuk mee. Een oplaadcase zit inbegrepen, die je 9 uur aan extra accuduur kan leveren onderweg.

Technische specificatiesPhilips SHB2505BK/10

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 46 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

Om een verbinding te maken met je smartphone of tablet, zul je gebruik moeten maken van de Bluetooth capaciteiten van deze dopjes. Door het gebrek aan draad bevindt de afstandsbediening zich op de oorschelp. Hier zijn ook de fysieke knoppen geïntegreerd. Daarnaast zit een microfoon ingebouwd waarmee je handsfree kunt bellen. De accuduur van de Philips oordopjes is met 3 uur redelijk gering. Laad daarom de boel niet te vaak op, want dit zal de accuduur alleen nog maar sneller verminderen. Vergeet daarnaast niet om regelmatig de oordopjes te reinigen. Zo ontdoe je deze van oorsmeer en andere soorten vuil. Dit is beter voor de dopjes en beter voor jezelf.

Voor- en nadelen

Door het gebrek aan kabels heb je veel vrijheid om te bewegen als je de Philips SHB2505BK/10 oordopjes draagt. Dankzij de handige oplaadcase kun je deze oortjes altijd opladen. De Bluetooth connectie is betrouwbaar. Daarnaast worden er dopjes in verschillende maten meegeleverd. Zo kun je zelf testen wat het meest comfortabel zit in je oren. Goed om te weten is dat de draadloze oordopjes een accu heeft die ongeveer 3 uur meegaat. Voor oordopjes uit deze prijsklasse is dit weinig. Noise cancelling functies ontbreken. Deze oortjes gebruiken een micro USB kabel om op te laden. Als je USB C prefereert, dien je een ander model te kopen.

Conclusie

Louter gelet op de geluidskwaliteit zijn deze oordopjes van Philips een prima aankoop. Echter zijn er wel enkele minpunten waardoor je misschien beter voor een andere variant kunt kiezen. De accuduur is karig en deze redelijk voordelige oordopjes gebruiken een micro USB kabel om op te laden. Het is dus een twijfelgeval.