Oordopjes kopen?

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons en oordopjes

Goede oordopjes kopen voor het beste geluid

  • Betaalbare varianten
  • Verkrijgbaar in veel verschillende soorten
  • Minimaal omgevingsgeluid

Wat zijn oordopjes?

Beats Powerbeats Pro Geel oordopjesOordopjes zijn een systeem van twee kleine luidsprekers die in de oren worden gedragen. De oordoppen zijn met een snoertje of draadloos verbonden met een telefoon. Hierdoor is het voor de persoon die de oordopjes draagt mogelijk om naar muziek te luisteren zonder dat dit voor anderen te horen is. Er zijn vandaag de dag steeds meer soorten oordopjes op de markt verschenen: in-ear oordopjes, draadloze oordopjes, oordopjes met noise-cancelling. Daarnaast bestaan er tal van manieren waarop je muziek kunt luisteren op de manier die voor jou het meest prettig is. Tevens bestaan er oordopjes die zijn uitgerust met microfoon waardoor ook bellen via de oordopjes mogelijk is.

Waarom zou je oordopjes kopen? Oortjes zijn los verkrijgbaar en worden voor allerlei doeleinden aangeschaft. Zo kun je ervoor kiezen om draadloze oordoppen / sport oordopjes te kopen voor tijdens het sporten, maar ook voor handsfree bellen in de auto of om tijdens een bus- of treinreis naar muziek te kunnen luisteren. De meeste oordopjes zijn online en in elektronicawinkels verkrijgbaar en dat betekent dat je snel de eigenaar kunt zijn van nieuwe oordopjes. Oordopjes kunnen na verloop van tijd kapot gaan door mankementen aan de kabel of aansluiting en daardoor wordt geadviseerd de oortjes goed op te ruimen na gebruik.

Wat voor soort oordopjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten oordopjes en wanneer je op zoek gaat naar nieuwe oordopjes is het belangrijk om te kijken wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. Het vergelijken van oordopjes loont zeker. Zo kun je draadloze oordopjes kopen waarbij je niet te maken hebt met een kabel die kapot kan gaan. Onder draadloze oordopjes kun je ook andere types verstaan, zoals de in-ear oordopjes en de earbuds, beide gekoppeld aan je telefoon. De in-ear oordopjes zitten in je gehoorgang en blokkeren het meeste omgevingsgeluid. Je kunt op deze manier optimaal van je muziek genieten, want earbuds liggen in je oorschelp en sluiten je oren niet af. Deze oordopjes zijn veiliger, maar blokkeren minder omgevingsgeluid.

Zo kun je onder andere kijken naar de bekende Apple Airpods Pro, een van de beste noise-cancelling oordopjes van dit moment. Storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt en daarnaast verbindt de H1 chip de oordopjes met alle Apple apparaten. Met de transparantie modus kun je de ruisonderdrukking ook uitzetten, waardoor je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Behalve Apple hebben ook merken als JBL in het assortiment. Daarnaast kun je naast koptelefoons ook bij fabrikant Beats oordopjes van uitstekende kwaliteit kopen. Door de verschillende oortjes te vergelijken kun je de beste keuze maken.

Waarvoor zijn oordopjes geschikt?

Oortjes kun je op verschillende manieren inzetten. Je kunt ze gebruiken om muziek te luisteren, maar ook om handsfree mee te bellen. Met het gebruik van oordopjes kun je altijd en overal naar je favoriete muziek luisteren, zonder dat je anderen daarmee lastig valt. Ook als je wilt gaan sporten met muziek zijn oordoppen de ideale manier om je af te sluiten van het geluid om je heen. Verder zijn volledig draadloze oordopjes ideaal wanneer je gaat reizen, maar ook voor tijdens het gamen.

Oordopjes kopen – wat zijn de beste merken?

Apple AirPods ProEr zijn heel wat goede en minder goede oordopjes op de markt gebracht door een groot aantal fabrikanten. Nog steeds zijn er een aantal merken die de leiding nemen in deze markt, met Apple als het merk met de grootste dominantie. De Apple oordopjes die het merk uitbracht zorgden ervoor dat Apple in 2019 maar liefst 71% van het marktaandeel voor draadloze headsets heeft. Toch is niet alleen Apple een grote naam. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Samsung, Bose, Sony, JBL en Sennheiser oordopjes. Deze fabrikanten hebben allemaal kwalitatief hoogwaardige oordoppen op de markt gebracht. De Sennheiser Momentum True Wireless met actieve noise cancelling is hier een voorbeeld van.

De markt voor oordopjes mag dan wel grotendeels door Apple worden gedomineerd, er zijn heel wat andere fabrikanten die de gigant blijven uitdagen. Bij hoofdtelefoonvergelijker.nl vind je de beste oordopjes voor jou! Zo hebben onder andere Sony en JBL betaalbare concurrenten van de Apple Airpods op de markt gebracht, respectievelijk de Sony WF-1000XM3 en de JBL Reflect Flow. Verder zijn er oordoppen in verschillende prijscategorieën die een prima alternatief vormen wanneer je geen duurdere oordopjes wilt aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de iets minder bekende merken. Kijk dan eens naar oortjes van Marshall, House of Marley, Bowers & WilkinsJaybirdJabra, Pioneer, AKG, JVC, Skullcandy, SteelSeries, Huawei Freebuds of AfterShokz oordopjes.

Waarop moet je letten bij het kopen van oordopjes?

Voordat je oordopjes kopen gaat, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het is belangrijk om te kiezen voor oordopjes van topmerken. Onder andere het gebruiksgemak en het draagcomfort spelen een belangrijke rol. Er zijn daarnaast nog een aantal andere belangrijke zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten hoe lang de batterij van de oortjes meegaat: het is nadelig wanneer je de bluetooth oordopjes regelmatig moet opladen. Zit er een handige case bij je oordopjes of krijg je ze los? Met een case kun je de oordoppen gemakkelijk overal mee naartoe nemen en zitten ze altijd veilig opgeborgen.

Verder kun je kijken naar bepaalde extra’s, bijvoorbeeld of de oordoppen zijn voorzien van actieve noise cancelling of dat de oordopjes waterdicht zijn. Natuurlijk let je ook op de prijs. Oordopjes zijn er in verschillende prijscategorieën en het is aan jou om te bepalen hoeveel je bereid bent te betalen. Wil je niet de goedkoopste oordopjes en ga je toch liever voor de betere oortjes? Laat je dan bij het vergelijken niet al te veel leiden door de prijs en kijk naar de eigenschappen die jij belangrijk vindt in goede oordopjes. Voor meer informatie kijk je bij onze oordopjes FAQ (veelgestelde vragen).