Oordopjes FAQ – de meest gestelde vragen over oordopjes

Wat wil je weten over de aanschaf van nieuwe oordopjes? Kijk eerst eens naar de meest gestelde vragen, wellicht vind je hier het antwoord op je vraagt. Wanneer je overweegt om nieuwe oordopjes te kopen heb je wellicht wat vragen. Met de antwoorden kun je jouw zoektocht naar goede oordopjes een stuk makkelijker maken. In deze oordopjes FAQ vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over oordopjes. Voor antwoorden op veelgestelde vragen over koptelefoons kijk je in hoofdtelefoon FAQ.

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Wat zijn de beste oordopjes merken?

Oordopjes FAQ - Sennheiser Momentum True Wireless IIEr zijn verschillende merken die zeer goede oordopjes op de markt hebben gebracht. Een voorbeeld hiervan is Apple, die met onder andere de Apple oordopjes type Airpods Pro zeer goede en geavanceerde oordopjes hebben geproduceerd. Maar ook kun je bij andere topmerken terecht. In je vergelijking is het daarom ook goed om te kijken naar oortjes van Samsung, SonyBeats, JBL, Bose, Jabra, AfterShokz, Jaybird, Sennheiser, House of Marley, Marshall en Bowers & Wilkins. Deze merken hebben veel ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van oordopjes en kunnen daardoor meer kwaliteit bieden, maar ook meer draagcomfort. De oordoppen van deze merken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Ook kun je oordopjes van JVCPioneer, Skullcandy, SteelSeries en AKG aanschaffen.

Wat is noise cancelling?

Dit een een veelgestelde vraag en verdient daarom een plaatsje in deze oordopjes FAQ. Noise cancelling in oordopjes is een functie waarmee je omgevingsgeluid kunt dempen. Wanneer je muziek luistert via je oordopjes komt het vaak voor dat je er nog geluid doorheen hoort, zoals pratende mensen of de motor van de bus of ander rumoer. Noise cancelling kun je inschakelen zodat deze geluiden gedempt worden. Op deze manier kun je optimaal genieten van je muziek zonder dat je storende geluiden hoort. Er zijn steeds meer oordopjes op de markt die zijn uitgerust met deze functie. Je kunt de functie gemakkelijk aan- en uitzetten op je oordopjes. Uitzetten kan bijvoorbeeld wanneer je veilig wilt deelnemen aan het verkeer.

Wat zijn draadloze oordopjes?

We krijgen regelmatig vragen over de werking van oordopjes. Draadloze oordopjes zijn oortjes die niet met elkaar verbonden zijn via de een snoer. Een aantal jaar geleden waren de meeste oordopjes nog niet draadloos: ze waren met een snoer verbonden aan elkaar en konden via de plugin worden gekoppeld aan de smartphone of tablet. Vandaag de dag komen er steeds meer draadloze oordopjes op de markt. Deze draadloze oordopjes kunnen door middel van bluetooth aan de smartphone of tablet worden verbonden. Na verbinding kun je de oordopjes gaan gebruiken en kun je overal je muziek streamen en luisteren via je oordoppen.

Kan ik bellen met draadloze of bluetooth oordopjes?

Je kunt bijna met iedere draadloze set oordopjes bellen. Dit komt doordat de meeste oordopjes een ingebouwde microfoon hebben. Zodra er een oproep binnenkomt op je telefoon kun je deze dus via je draadloze oordopjes beantwoorden. Draadloze of bluetooth oordopjes zijn hierdoor ook geschikt om handsfree mee te bellen in de auto.

Wat is het verschil tussen in ear oordopjes en earbuds?

Het belangrijkste verschil tussen in ear oordopjes en earbuds is de manier waarop ze in het oor zitten. In ear oordopjes zitten in de gehoorgang, earbuds zitten in de oorschelp en niet volledig in de gehoorgang. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je eigen voorkeur. Sommigen vinden het onprettig om een oordopje diep in het oor te hebben en kiezen daardoor voor earbuds, anderen ervaren bij in ear oordopjes juist een betere geluidskwaliteit.

Hoe kies ik de beste oordopjes?

Een veelgestelde vraag en daarom een plekje in de oordopjes FAQ. De beste oordopjes kies je op basis van je eigen wensen en voorkeuren. Het aanbod van oordopjes is groot en dat betekent dat je ook veel keuzemogelijkheden hebt. Eerst is het goed om vast te stellen waarvoor je de oortjes wilt gaan gebruiken. Zoek je goede oordopjes voor in de sportschool, wil je juist volop handsfree kunnen bellen in de auto of ben je simpelweg op zoek naar de oordopjes met het beste geluid? Op basis van jouw wensen kun je alvast een selectie maken. Kijk ook goed naar het draagcomfort en de extra functies op de oordopjes, zoals oordoppen met noise cancelling of snellaadfunctie. Uiteindelijk speelt jouw budget ook een rol in het maken van je keuze.

Welke oordopjes zijn het meest geschikt voor sporten?

Wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent kun je speciale oordopjes aanschaffen die hiervoor geschikt zijn. Sport oordopjes moeten in de eerste plaats goed zitten: vaak vallen bedrade oordopjes hierdoor af vanwege het snoer dat in de weg gaat zitten. Meestal wordt er dan ook gekozen voor bijna draadloze of volledig draadloze oordopjes die comfortabel zitten. Daarnaast is het ook slim om te kiezen voor waterbestendige oordopjes die bestand zijn tegen zweet. Verder zijn sport oordopjes met noise cancelling ook een extra optie waarvoor je kunt kiezen.

Hoe koppel ik oordopjes aan mijn smartphone?

Hierop kunnen we in deze oordopjes FAQ een antwoord op geven. Het is erg eenvoudig om je oordopjes aan je smartphone te koppelen. Bedrade oordopjes plug je in in de daarvoor bestemde ingang op je smartphone of tablet. Draadloze oordoppen kun je eenvoudig en snel koppelen met bluetooth. Hiervoor ga je naar de instellingen op je telefoon of tablet, waar je op bluetooth drukt. De oordopjes staan er als het goed is tussen en dus kun je ze direct koppelen. Vanaf dit moment zijn de oordopjes verbonden en kun je ze gebruiken.

Wat kan ik beter kiezen: draadloze of bedrade oordopjes?

Je bepaalt zelf wat voor jou de beste keuze is. Uiteraard is oordopjes vergelijken altijd zinvol. Er zijn zowel veel bedrade als draadloze oordopjes die van zeer goede kwaliteit zijn. Het is dan ook handig om voor jezelf te bepalen waarvoor je luxe of goedkope oordopjes wilt gaan gebruiken. Op basis hiervan kun je jouw keuze al een stuk makkelijker maken. Zowel bedrade als draadloze oordopjes zijn er in allerlei prijscategorieën. Vooral de draadloze oortjes zijn voorzien van de meest geavanceerde functies: het is aan jou om te bepalen hoe nuttig dit voor jou is.

Hoe laadt ik mijn draadloze oordopjes op?

Bij je draadloze oordopjes zit een oplaadcase waar je de oordopjes in kunt doen. Afhankelijk van het model kun je de oplaadcase vervolgens met de stekker in het stopcontact doen of op de daarvoor bestemde standaard voor het draadloos opladen. Hoe lang de oordopjes moeten opladen voordat ze volledig vol zijn, verschilt per model. Sommige oordopjes hebben een snellaadfunctie waarmee ze binnen 5 tot 15 minuten weer lange tijd gebruikt kunnen worden.

Wat zijn Bone Conduction oordopjes?

Bone Conduction oordopjes zijn oordoppen die met elkaar verbonden zijn via een nekband. Deze zit achterop het hoofd op de nek en zit daardoor niet in de weg. Veel Bone Conduction oordopjes hebben daarnaast ook nog een oorhaak waarmee de oordopjes goed in het oor blijven zitten. Voor brildragers is dit type oordopjes minder handig.