Nokia BH-605 oordopjes

Als grote naam op het gebied van telefoons kun je eigenlijk niet zonder eigen oordopjes. Daarom heeft ook Nokia inmiddels zijn eigen oortjes uitgebracht. Deze Nokia BH-605 Power Earbuds kun je natuurlijk gebruiken voor de elektronica van dit merk, maar deze oordopjes zijn ook prima te gebruiken voor apparaten van andere merken. Deze dopjes zijn niet eenkennig. Maar zijn dee draadloze oortjes ook een aankoop waard?

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Nokia BH-605Nokia BH-605 Power Earbuds

Met de Nokia BH-605 oordopjes heeft ook Nokia zijn eigen dopjes op de markt gebracht. Deze in ear oortjes zijn geheel draadloos, zodat je veel bewegingsvrijheid hebt en nooit meer last hebt van draadjes die in de knoop raken. In de doos zijn dopjes in diverse maten te vinden. Zo kun je zelf bepalen welke oordopjes je het meest comfortabel vindt zitten.

In de doos

 • Nokia BH-605 Power Earbuds
 • Handleiding
 • USB C kabel
 • Oordopjes in meerdere maten

Installatie van de Nokia BH-605

Aan de hand van de meegeleverde USB C kabel kun je het toestel opladen. Zonder volle accu kun je deze oortjes niet gebruiken immers. De accu gaat van zichzelf 5 uur mee, maar de oplaadcase bevat in totaal 150 uur aan extra batterij. Je zit dus nooit zonder muziek. Je gebruikt Bluetooth om verbinding te maken met je geluidsdrager naar keuze, zij het je telefoon of je tablet.

Technische specificaties

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: niet gespecificeerd
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: ja
 • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

De Nokia oordopjes zijn geheel bestand tegen water. Je kunt deze dus gebruiken wanneer jij dat wil, ook tijdens het sporten. Door het gebrek aan draden ontbreekt een afstandsbediening. Deze zit ook niet op de oorschelpen geïntegreerd. Wel is er een microfoon aanwezig die je kunt gebruiken om handsfree mee te bellen. De accu van de Nokia BH-605 Power Earbuds gaat 5 uur mee en dit wil je graag zo houden. Daarom is het aan te raden de batterij niet te frequent op te laden. Als de accu bijvoorbeeld nog op 90% staat, hoef je deze niet bij te vullen totdat deze 100% is. Maak daarnaast geregeld de dopjes zelf schoon. Dat is beter voor de oortjes en hygiënischer voor jezelf.

Voor- en nadelen

Alhoewel de accuduur van 5 uur ietwat ondermaat is, zorgt de oplaadcase van deze Nokia oortjes oortjes ervoor dat je nooit zonder stroom zit. Met zijn 150 uur zijn er weinig oplaadcases die een grotere capaciteit hebben. Aan de hand van Bluetooth leg je draadloos een verbinding met je geluidsdrager. Geen gedoe meer met snoeren, kortom. De accu van 5 uur is wat aan de korte kant, maar dit wordt goed gemaakt door de oplaadcase. Wel is het jammer dat een app ontbreekt waarmee je de oordopjes naar wens kunt instellen. Ook is het gebrek aan een afstandsbediening een minpuntje.

Conclusie

Nokia levert een goed product af met de Nokia BH-605 Power Earbuds. Vooral de oplaadcase valt op, want er zijn weinig cases die meer dan 150 uur aan extra batterij kunnen leveren. Ook de geluidskwaliteit en het draagcomfort zijn van een hoog niveau. Daarom zijn deze draadloze oordoppen een goede aankoop en een van de beste in ear oortjes die je kunt kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *