Marshall oordopjes

Bekijk en bestel direct Marshall oordopjes

Marshall oordopjes

Marshall oordopjesBij het merk Marshall denk je waarschijnlijk gelijk aan verschillende versterkers en andere vormen van audioapparatuur die met muziek te maken hebben. Op sonisch gebied is Marshall één van de grootste merken van dit moment. Zowel particulieren als professionals maken gretig gebruik van dit merk. Misschien maken jouw favoriete bands en artiesten wel gebruik van dit merk. Een aantal van de beste versterkers ooit zijn door dit merk gebouwd. Naast Marshall koptelefoons heeft het merk ook oortjes in het assortiment. Hieronder vertellen we je meer over deze producent en de oordopjes die binnen het aanbod van dit merk terug te vinden zijn.

Marshall staat ook wel bekend als Marshall Amplification. Die naam dekt gelijk ook de lading, want de focus van dit merk ligt vooral op het bouwen van versterkers. Hierbij kan het gaan om versterkers voor gitaren, maar ook voor versterkers voor basgitaren of keyboards ben je bij deze producent aan het juiste adres. Het bedrijf werd in 1962 opgericht en werd al snel één van de bekendste merken op het gebied van versterkers, samen met Fender. Gitaarhelden zoals Eric Claption en Pete Townshend hebben altijd gebruik gemaakt van de versterkers van dit merk. Naast versterkers kun je ook bij dit merk terecht voor oordoppen.

Kenmerkend voor Marshall oordopjes

Zwart en goud zijn de meest gebruikte kleuren voor de producten van de fabrikant. Menig versterker is van deze kleuren voorzien. Ook de oordopjes van Marshall zijn over het algemeen van deze kleuren voorzien. Hierdoor vallen ze meteen op en zie je in een oogopslag dat je te maken hebt met een product van deze fabrikant. Daarnaast zal het je niet verbazen dat de geluidskwaliteit over de gehele linie hoog is.

Overzicht van de Marshall oordopjes

De verwachtingen zijn dus hooggespannen als het gaat om geluidskwaliteit. Maakt het bedrijf zijn reputatie ook waar op het gebied van oordopjes? Om je een goed beeld te geven van het aanbod van Marshall, zullen we hieronder twee voorbeelden nader bekijken. Ten eerste bekijken we alle facetten van de Marshall Mode EQ. Vervolgens nemen we de Marshall Minor II Bluetooth onder de loep. Zo zie je meteen wat je kunt verwachten van dit merk.

Basismodel: Marshall Mode EQ

Het zal je niet verbazen dat de Marshall Mode EQ over een uitstekende geluidskwaliteit beschikt. Bovendien heb je de mogelijkheid om het geluid aan jouw voorkeuren aan te passen. Dit doe je middels de equalizer knop. Waar de één meer bas prefereert, wil de ander juist liever de hoge klanken naar voren laten komen. Het kan allemaal middels deze knop. Extra oordopjes worden meegeleverd zodat je zelf kunt testen welke dopjes het beste zitten.

Afwerking en mogelijkheden

Aan de afwerking zie je meteen dat je met oordopjes van Marshall te maken heeft. De karakteristieke zwart en gouden kleuren en het typische M logo laten deze oortjes meteen opvallen. Deze in ear oordopjes zijn voorzien van een draad. Hierin zit zowel een microfoon als een afstandsbediening geïntegreerd.

Bediening en gebruik

Aan de hand van de ingebouwde afstandsbediening kun je jouw muziekdrager aansturen. Zo kun je selecteren welke nummers afgespeeld moeten worden, maar je kunt ook een nummer op pauze zetten en weer af laten spelen. Het enige wat ontbreekt is het aanpassen van de volume van je muziek. De ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om via je oortjes handsfree te bellen.

Belangrijkste kenmerken van de Marshall oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 17 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Topklasse variant: Marshall Minor II Bluetooth

De Marshall Mode EQ behoorde tot het middensegment op het gebied van de prijs. Hetzelfde geldt voor de Marshall Minor II Bluetooth oordoppen, alhoewel deze wel een goede 30 euro duurder zijn in vergelijking met het andere model. Dit schept meteen verwachtingen, want een hogere prijs is meestal gelinkt aan een hogere kwaliteit. Is dat ook het geval bij deze oordopjes? Light on ears, heavy on sound: zo worden deze oortjes getypeerd. Wij kunnen ons daar wel in vinden, want de geluidskwaliteit is net zo hoog als het draagcomfort.

Afwerking en mogelijkheden

De combinatie van bruin, goud en het Marshall logo laten deze oortjes meteen in het oog springen. Dit is een draadloze in ear variant, waarbij je het geheel dient op te laden voor gebruik. Een volle accu gaat 12 uur mee. Zoals je van Marshall gewend bent, is de geluidskwaliteit van een ongekend niveau. Dit terwijl je niet eens de hoofdprijs voor deze goede draadloze oordopjes hoeft af te rekenen.

Bediening en gebruik

Dankzij het draadloze design heb je nooit meer last van snoertjes die in de knoop raken. De connectie tussen oortjes en geluidsdrager wordt gemaakt middels een Bluetooth aptX verbinding. Hierdoor is de geluidskwaliteit altijd hoog en hoeft de muziek nooit te bufferen. Tevens zal er geen vertraging zijn tussen beeld en geluid wanneer je bijvoorbeeld een film of tv serie via je telefoon kijkt. Zowel een microfoon als een afstandsbediening zitten ingebouwd.

Belangrijkste kenmerken van de Marshall oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: bruin
 • Gewicht: 22.5 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo