Kabelbreuk voorkomen bij bedrade oordopjes doe je zo

Heb je een bedrade koptelefoon of oordopjes en wil je daar zo lang mogelijk mee doen? Het is algemeen bekend dat bedrade oordopjes het snelst kapot gaan doordat de kabel breekt. Het snoer tussen de beide oordoppen en je telefoon is kwetsbaar en dat betekent dat je er extra voorzichtig mee moet zijn. Zo voorkom je kabelbreuk en kun je langer genieten van je oordopjes. Natuurlijk kun je draadloze oordopjes kopen om dit probleem te voorkomen, maar wanneer je al bedrade oortjes hebt kun je deze ook heel lang goed houden. Hoewel er al oordoppen op de markt zijn met speciale platte kabels of stoffen snoeren om knopen te voorkomen, zijn er ook andere manieren waarop je kabelbreuk kunt voorkomen. Hier ontdek je 4 handige tips waarmee je langer met je oordopjes kunt doen!

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Tip 1: Netjes opbergenKabelbreuk voorkomen - Sennheiser CX 300S

Een van de beste tips is het netjes opbergen van je oordopjes. Kabelbreuk ontstaat voornamelijk voordat de oortjes niet netjes worden opgeborgen. Zonder enige bescherming ontstaat er snel beschadiging en loop je ook meer kans dat je oordopjes snel kapot gaan. Je kunt er dan ook voor kiezen om de oordopjes netjes op te rollen en in een speciaal zakje of tasje te doen. Dit kan in je eigen jaszak of tas, maar je kunt ook een speciaal zakje of doosje aanschaffen waar je jouw oordopjes in kunt doen. Kijk eens naar goede accessoires voor oordopjes.

Tip 2: Losjes oprollen

Ben je klaar met het gebruik van je oordoppen? Rol de kabel dan losjes op zonder dat je er teveel druk op zet. Dit kun je doen door de kabel niet rondom je vingers te spannen terwijl je deze oprolt. Laat de kabel losjes hangen en rol hem op deze manier op. Zo voorkom je kabelbreuk en kun je langer van je oordopjes genieten. Na het oprollen doe je de oortjes in het daarvoor bestemde zakje of doosje en kun je de oordopjes veilig meenemen.

Tip 3: Overtollige kabel opbergen

Het is je vast wel eens overkomen: je kabel bleef achter een voorwerp hangen of je rijdt met je bureaustoel over je oordopjes heen. Wanneer je de kabel gewoon laat hangen zul je merken dat er sneller iets mee gebeurt, zoals kabelbreuk. Daarom kun je ervoor kiezen om het overtollige deel van je kabel op te bergen. Rol de kabel bijvoorbeeld losjes om een pennenbakje of een ander rond voorwerp. Hiermee voorkom je dat het overtollige gedeelte van je kabel los hangt en dat er iets mee gebeurt.

Tip 4: Nooit strak laten spannen

Voordat je de bedrade oordopjes koopt, is het belangrijk om te bepalen hoe lang de kabel moet zijn. Wil je veel bewegingsvrijheid? Kies dan voor een kabel die lang genoeg is. Het is namelijk niet gunstig voor de kabel wanneer deze altijd strak gespannen staat. Hier is de kabel niet voor geschikt en dit zal dan ook zorgen voor kabelbreuk. Je kunt bijvoorbeeld een verlengkabel aanschaffen of ervoor zorgen dat je oordoppen nooit lang strak komen te staan.