JVC oordopjes

Bekijk en bestel direct JVC oordopjes

JVC oordopjesJVC oordopjes

JVC is één van de grotere elektronicabedrijven uit Japan. Met een omzet van meerdere miljarden euro’s per jaar blijft dit bedrijf het uiterst goed doen. Bij deze producent kun je terecht voor diverse soorten elektronica voor de consument. Hierbij ligt de nadruk op het gebied van video en audio. Ook op het gebied van koptelefoons en oortjes kun je bij dit merk terecht. Hieronder gaan we dieper in op JVC zelf en op de oordopjes die terug te vinden zijn binnen hun aanbod. Zo zie je meteen of dit merk de moeite waard is of niet.

JVC werd opgericht in 1927 te Japan. JVC is een afkorting van Japan Victor Company. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is te vinden in Yokohama. Sinds de jaren 20 is dit een grote naam op het gebied van elektronica voor consumenten. Vooral op het gebied van audio en video gooit dit bedrijf hoge ogen. Zo vond dit bedrijf het eerste VHS systeem uit. Ook kun je bij hen terecht voor diverse vormen van audioapparatuur. Natuurlijk mogen ook oordoppen niet ontbreken binnen hun aanbod.

Kenmerkend voor JVC oordopjes

JVC is niet het merk dat de meest geavanceerde oordopjes bezit. Het aanbod loopt uiteen van goedkope modellen tot aan varianten die qua prijs tot het middensegment behoren. Als je alleen het beste van het beste op het gebied van oortjes wilt, is JVC niet het merk voor jou. Echter is JVC een prima keuze wanneer je op zoek gaat naar oortjes die voor een prima prijs een goede kwaliteit leveren. Bovendien zijn de goedkoopste varianten uit hun assortiment bijzonder laag geprijsd.

Om een goed beeld te krijgen van de oordopjes die JVC aanbiedt, vergelijken we hieronder het basismodel met de topklasse variant. Zo zie je precies hoe de pieken en dalen binnen het assortiment van deze producent er uit zien. Bovendien kun je een hoop afleiden over het gehele aanbod van een merk aan de hand van een basismodel. Als deze al een prima geluidskwaliteit aflevert, zit dat bij de rest van het aanbod ook wel snor.

Basismodel: JVC HA-FY6-BE

Simpele oordopjes die hun ding doen, zo kun je de JVC HA-FY6-BE het beste omschrijven. De lage prijs zorgt er voor dat deze oortjes een aantrekkelijk alternatief zijn voor iedereen die niet al te veel geld wil spenderen aan nieuwe oordopjes. Bovendien merk je nauwelijks dat je oortjes draagt dankzij het lichte gewicht van 3.8 gram. Deze JVC oortjes zijn voorzien van een draad.

Afwerking en mogelijkheden

Inmiddels zijn er vele draadloze varianten waar je uit kunt kiezen, maar de JVC HA-FY6-BE beschikken wel over een snoer. Het is jammer dat er geen afstandsbediening of microfoon aanwezig is in deze kabel, want daar is een dergelijk draad uitermate geschikt voor. Wanneer je deze oordopjes aanschaft, worden er oortjes in meerdere maten meegeleverd. Zo vind je altijd de pasvorm die het beste aansluit op jouw oren. Deze in ear oorkussens worden in de maten S, M en L geleverd.

Bediening en gebruik

Zoals eerder al werd vermeld, is er geen afstandsbediening aanwezig in de kabel van deze oortjes. Je kunt deze oordopjes dan ook niet gebruiken om je geluidsdrager of telefoon mee aan te sturen. Ook is er geen microfoon aanwezig, dus handsfree bellen is tevens geen optie. Verdere bediening van deze oortjes is simpel: je plugt de kabel in de daarvoor bestemde ingang en je kunt luisteren naar je muziek.

Belangrijkste kenmerken van de JVC oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 3.8 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: nee
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Topklasse variant: JVC HA-XC70BT-R

Het hierboven beschreven basismodel is gelimiteerd qua mogelijkheden. Bij de topklasse variant, de JVC HA-XC70BT-R is dit wel anders. Deze draadloze oortjes zijn ergonomisch ontworpen en bovendien waterdicht, zodat je deze oortjes ook kunt dragen tijdens het sporten. De accu kan in totaal 3 uur mee en bovendien stelt de oplaadcase je in staat om nog 3 maal op te laden. Onderweg heb je dus een totale batterijduur van 12 uur.

Afwerking en mogelijkheden

Uiterlijk alleen is natuurlijk geen reden om te kiezen voor specifieke oordopjes, maar een strak design vertelt vaak wel een hoop over de kwaliteit van de oortjes. Zo ook bij deze variant. Het zwarte design ziet er zeer stijlvol uit. Deze draadloze oortjes laten je muziek uitstekend tot zijn recht komen. Vooral de stevige bas valt op.

Bediening en gebruik

De JVC HA-XC70BT-R is voorzien van zowel een microfoon als een afstandsbediening. De microfoon zit in de oorschelp zelf geïntegreerd en is perfect voor het handsfree bellen. De afstandsbediening kun je gebruiken om je geluidsdrager of telefoon aan te sturen. Zo kun je selecteren of je naar het vorige of volgende nummer wilt gaan, of je wilt pauzeren of door wilt gaan en hoe luid het volume dient te zijn. Een andere handige functie die aanwezig is, is de Boost Bass functie.

Belangrijkste kenmerken van de JVC oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 5.6 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: ja
 • Geluidsweergave: stereo