JVC HA-S80BN hoofdtelefoon

Een functie als noise cancelling wordt steeds populairder tijdens de zoektocht naar een nieuwe hoofdtelefoon. De meeste high-end hoofdtelefoons zijn van deze functie voorzien en het komt nu ook steeds vaker voor dat ook de modellen uit het lagere prijssegment deze functie hebben. De JVC HA-S80BN is daar een voorbeeld van. Deze bluetooth hoofdtelefoon biedt de mogelijkheid om de omgevingsgeluiden en ruis te dempen, zodat je nog beter naar je muziek kunt luisteren zonder hinder van buitenaf. Is dit de hoofdtelefoon voor jou? Hier lees je alles over het model.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

JVC HA-S80BNJVC HA-S80BN

De JVC HA-S80BN is een hoofdtelefoon waarmee je draadloos je favoriete muziek kunt streamen. Dit betekent onder andere meer gebruiksgemak, maar ook meer bewegingsvrijheid omdat er geen sprake is van een snoer dat in de weg hangt. De hoofdtelefoon wordt over het algemeen gezien als een basismodel, maar het biedt wel noise cancelling en een goede geluidsweergave dankzij de Bass mode.

In de doos

  • JVC HA-S80BN
  • Micro usb oplaadkabel
  • Loskoppelbare kabel

Installatie van de JVC HA-S80BN

Met de JVC HA-S80BN stream je draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet. Om dit te kunnen doen is er een bluetooth verbinding nodig. Dit regel je gemakkelijk en snel via de instellingen op het apparaat waar je deze goede bluetooth koptelefoon op wilt gaan aansluiten. Zodra er sprake is van een verbinding kun je direct je favoriete nummers streamen.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 165 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De bediening van de JVC hoofdtelefoon is erg gemakkelijk. Je hebt hierbij twee opties: bediening via het apparaat waar je koptelefoon mee verbonden is of bediening via de hoofdtelefoon zelf. Op de oorschelp zitten onder andere een volumeregelaar en een afstandsbediening waarmee het mogelijk wordt om tussen nummers te schakelen en het geluid harder of zachter te zetten, terwijl je smartphone in je zak blijft zitten. Met de ingebouwde microfoon is het mogelijk om handsfree te bellen.

De JVC HA-S80BN heeft weinig onderhoud nodig: het is vooral van belang om de batterij goed in de gaten te houden. Je wilt niet zonder muziek komen te zitten. Daarnaast is het belangrijk om de hoofdtelefoon na gebruik goed op te bergen. Zo loop je minder risico op beschadigingen en kun je dus langer doen met je hoofdtelefoon.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de JVC HA-S80BN is dat je gebruik kunt maken van noise cancelling: omgevingsgeluiden en ruis kunnen hiermee gedempt worden. Daarnaast is het ook een voordeel dat het toestel de mogelijkheid biedt om draadloos muziek te streamen van een smartphone of tablet. Verder kun je de Bass mode inschakelen om te genieten van je muziek met een extra bas. Hoewel deze voordelige koptelefoon over noise cancelling beschikt, is een nadeel ook dat deze noise cancelling niet van de topkwaliteit is. Dit valt onder de basisklasse en dit betekent dat monotone omgevingsgeluiden maar beperkt worden gedempt.

Conclusie

Wil je hoe dan ook een bedrade of goedkope bluetooth hoofdtelefoon met noise cancelling? Dan is de JVC HA-S80BN zeker een aanrader. Maar wil je dat de noise cancelling van zo goed mogelijke kwaliteit is? Dan is het slim om wellicht nog wat verder te kijken, aangezien de kwaliteit hiervan bij dit toestel van de basisklasse is.