JVC HA-KD7 kinder koptelefoon

Ben jij op zoek naar een betaalbare headset voor je zoon of dochter? Dan kun je onder andere kiezen voor de JVC HA-KD7. Deze vrolijke koptelefoons bieden kinderen de mogelijkheid om muziek of ander geluid af te spelen op een smartphone of tablet. Hoe zit het met de veiligheid van deze koptelefoon en zit er een volumebegrenzing op? Hier lees je alle belangrijke informatie over deze kinder hoofdtelefoon zodat jij een goede en weloverwogen keuze kunt maken.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

JVC HA-KD7

De zoektocht naar een koptelefoon voor je kind kan lastig zijn. Gelukkig heeft JVC er meerdere in het assortiment, waaronder de JVC HA-KD7. Deze koptelefoon is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties en biedt dus voor ieder wat wils. Deze hoofdtelefoon is niet draadloos en dat betekent dat de verbinding met een smartphone of tablet gebeurt met een kabel.

In de doos

 • JVC HA-KD7
 • Decoratiestickers

Installatie van de JVC HA-KD7

Omdat de JVC HA-KD7 niet draadloos is, is het niet mogelijk om een verbinding via bluetooth tot stand te brengen. Wel heeft deze bedrade koptelefoon een kabel die je kunt inpluggen in een apparaat naar keuze, vaak de smartphone of de tablet. Zodra er sprake is van een verbinding is het erg gemakkelijk om direct gebruik te gaan maken van je nieuwe toestel.

Technische specificatiesJVC HA-KD7

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 110 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in blauw, rood, geel en roze

Bediening en onderhoud

De bediening van de JVC HA-KD7 hoofdtelefoon voor kinderen werkt als volgt. Zodra je de kabel hebt aangesloten aan een apparaat, kun je op het apparaat de muziek regelen, zoals het schakelen tussen nummers en het veranderen van het volume. Dit kan niet op het apparaat zelf, omdat hier geen knoppen zitten. Daarnaast heeft de kabel van deze hoofdtelefoon ook geen afstandsbediening waarmee het geluid geregeld kan worden. Verder heeft de hoofdtelefoon gelukkig weinig onderhoud nodig. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een goede hardcase waar je de hoofdtelefoon in kunt opbergen. Zo loopt het toetel minder risico op beschadiging en heb je er langer plezier van. Ook is het aan te raden om goed op de kabel te letten. Trek de kabel niet strak tijdens het gebruik en rol de kabel na gebruik losjes op: zo voorkom je kabelbreuk.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft deze headset van JVC? Het is onder andere een groot en belangrijk voordeel dat de JVC HA-KD7 beschikt over volumebegrenzing. Dit zorgt ervoor dat je kind het geluid niet te hard kan zetten waardoor de kans op gehoorschade ook minimaal is. Daarnaast wordt de koptelefoon ook geleverd met een set stickers waarmee je kind kan kiezen voor gepersonaliseerde oorschelpen. Een nadeel van de kinder koptelefoon is dat het toestel geen knoppen heeft waarmee het geluid bediend wordt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de volumebegrenzing alleen werkt op apparaten die aan de Europese richtlijnen voor volumebegrenzing voldoen.

Conclusie

De JVC HA-KD7 is een prima keuze wanneer je op zoek bent de beste koptelefoon voor kinderen, maar ook een betaalbaar model wilt. Hoewel je niet al te veel luxe kunt verwachten, doet dit model wel wat je ervan verwacht: namelijk de mogelijkheid bieden om een koptelefoon te gebruiken voor muziek luisteren op de smartphone of tablet.