JBL TUNE 500BT hoofdtelefoon

Draadloos je favoriete muziek streamen, waar je ook bent? Dat kan met de JBL TUNE 500BT hoofdtelefoon. Dit model van JBL hoort bij de lager geprijsde hoofdtelefoons van het merk. Maar wat krijg je precies voor je geld en hoe werkt deze hoofdtelefoon? Hier lees je alles over deze headset, de belangrijkste voor- en nadelen, maar ook alles wat je standaard meegeleverd krijgt bij aankoop van deze hoofdtelefoon. Zo kun jij gemakkelijk overwegen of deze koptelefoon voor jou een goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

JBL TUNE 500BTJBL Tune500BT

De JBL TUNE 500BT is een draadloze hoofdtelefoon van waarmee je altijd en overal naar je favoriete nummers kunt luisteren. De hoofdtelefoon heeft geen kabels die je bewegingsvrijheid beperken. Het toestel werkt op een accu die 16 uur lang meegaat. Is de batterij uiteindelijk leeg? Binnen 2 uur opladen is de hoofdtelefoon weer volledig vol en kun je weer volop muziek luisteren. Dit model is handig op te vouwen waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen.

In de doos

  • JBL TUNE 500BT
  • Micro usb oplaadkabel
  • Veiligheidsblad
  • Garantiekaart

Installatie van de JBL TUNE 500BT

Bij bedrade hoofdtelefoons is het zo dat je de audiokabel in de aux ingang van je smartphone moet doen om muziek te kunnen luisteren. Met de draadloze modellen gaat het anders. Onder andere bij dit toestel kun je een bluetooth verbinding maken via je smartphone. Bij de instellingen koppel je jouw hoofdtelefoon aan je smartphone: dit is binnen enkele tellen gebeurd en je kunt direct je muziek gaan streamen.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 155 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart, blauw en wit

Bediening en onderhoud

Hoe bedien je de JBL draadloze headset? Deze bluetooth hoofdtelefoon is via bluetooth verbonden met je smartphone, maar dat heeft geen enkele invloed op hoe je de koptelefoon gebruikt. Zo kun je de muziek regelen via je smartphone, maar er zitten ook een afstandsbediening en een volumeregelaar op de oorschelp waarmee je de muziek regelt. Verder heeft de hoofdtelefoon een ingebouwde microfoon waarmee handsfree bellen mogelijk wordt gemaakt. Daarbij heeft de koptelefoon nauwelijks onderhoud nodig. Om de JBL TUNE 500BT hoofdtelefoon volop te kunnen gebruiken is het onder andere handig om ervoor te zorgen dat deze genoeg batterij heeft. Is de batterij bijna leeg? Dan kun je de hoofdtelefoon gemakkelijk en snel opladen met de meegeleverde oplaadkabel. Zo hoef je nooit zonder muziek te zitten.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal voordelen aan de JBL TUNE 500BT. Ten eerste is de hoofdtelefoon draadloos, waardoor je geen last hebt van kabels tijdens het gebruik. In de tweede plaats is de hoofdtelefoon ook goed betaalbaar. Verder is ook de ingebouwde microfoon een voordeel: hierdoor is het goed mogelijk om handsfree te bellen. Daarnaast beschikt de goedkope draadloze koptelefoon over multipoint pairing: hiermee kun je jouw hoofdtelefoon aan meerdere apparaten tegelijk koppelen. De hoofdtelefoon zal automatisch schakelen tussen de apparaten, afhankelijk van welke je gebruikt. Als nadeel zou je kunnen zien dat het toestel niet beschikt over een aux ingang. Dit betekent dat je er geen audiokabel in kunt stoppen wanneer je batterij leeg is en je geen muziek meer kunt luisteren.

Conclusie

De JBL TUNE 500BT is een hoofdtelefoon die is uitgerust met een aantal belangrijke functies waar je optimaal gebruik van kunt maken. Voor de relatief lage prijs kun je dit model headset kopen. Het toestel is absoluut een aanrader, want je kunt draadloos muziek streamen en gebruik maken van handige functies zoals multipoint pairing. Let er wel op dat je de hoofdtelefoon altijd voldoende oplaadt. Zo hoef je nooit met een lege batterij te zitten.