JBL LIVE 500BT hoofdtelefoon

Het is niet altijd makkelijk om een hoofdtelefoon te vinden die aan al je wensen voldoet. Bij het uitzoeken van een goede koptelefoon kijk je dan ook naar een aantal zaken die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. De JBL LIVE 500BT is een goede optie wanneer je besluit niet al te veel uit te geven aan je hoofdtelefoon, maar je wel wilt profiteren van prima kwaliteit. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze hoofdtelefoon, zodat jij kunt bepalen of het model ook voor jou de juiste keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

JBL LIVE 500BTJBL LIVE 500BT

Deze koptelefoon betreft een draadloze hoofdtelefoon met een aantal handige functies. Zo kun je de hoofdtelefoon gemakkelijk en snel opladen zodat je nooit zonder muziek hoeft te zitten. Daarnaast integreert de hoofdtelefoon naadloos met Google Assistant en Amazon Alexa. Dit betekent dat het heel makkelijk is om je muziek met een spraakcommando te sturen. Het luisteren van je favoriete muziek wordt hierdoor nog makkelijker en aangenamer. Steeds meer consumenten kiezen voor de betaalbare en functionele hoofdtelefoons als de JBL LIVE 500BT.

In de doos

  • JBL LIVE 500BT
  • Micro usb oplaadkabel
  • Audiokabel
  • Garantiekaart
  • Veiligheidskaart

Installatie van de JBL LIVE 500BT

Om het toestel te kunnen gebruiken hoef je maar weinig te doen. Het enige wat nodig is, is de hoofdtelefoon uit de verpakking halen en via bluetooth aan je smartphone verbinden. Dit is binnen enkele seconden gebeurt en daarna is je hoofdtelefoon klaar voor gebruik.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 231,6 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart, blauw, wit en rood

Bediening en onderhoud

De hoofdtelefoon van JBL is vrij eenvoudig te bedienen. In de eerste plaats kan dit via je telefoon: je kunt hier nummers uitkiezen en het volume aanpassen. In de tweede plaats is je hoofdtelefoon ook te besturen met een spraakcommando. Je kunt onder andere een afspeellijst kiezen via Google Assistant of Amazon Alexa. Maar het is ook mogelijk om een telefoongesprek te starten. De JBL LIVE 500BT gaat overigens lang mee op een volle accu: je hoeft de hoofdtelefoon dus niet heel vaak op te laden. Om zo lang mogelijk met de hoofdtelefoon te kunnen doen is het belangrijk om deze na gebruik veilig op te bergen. Op deze manier voorkom je dat je hoofdtelefoon schade oploopt. Verder is er maar weinig onderhoud nodig aan de headset.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de JBL LIVE 500BT is dat deze hoofdtelefoon volledig draadloos is, maar je ook de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van de meegeleverde audiokabel. Zo kun je naar je muziek luisteren op de manier die jij prettig vindt. Verder kun je de muziek spraakgestuurd regelen via Google Assistant of Amazon Alexa. Handsfree bellen is bijvoorbeeld goed mogelijk. Verder kun je profiteren van de snellaadfunctie: 15 minuten opladen zorgt ervoor dat je hoofdtelefoon weer voor 2 uur mee kan. Een nadeel van de kopteelfoon is dat je er geen adapter voor het vliegtuig bij meekrijgt geleverd als hoofdtelefoon accessoire. Dit kan een nadeel zijn wanneer je veel reist en je hiervoor een goede koptelefoon aan wilt schaffen.

Conclusie

De JBL LIVE 500BT is een prima basis koptelefoon die van de belangrijkste eigenschappen is voorzien: goede geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Populaire functies zoals noise cancelling heeft deze hoofdtelefoon niet, maar wanneer je hier niet naar op zoek bent, is dit model van de fabrikant een zeer goede en betaalbare hoofdtelefoon waar je veel plezier van kunt beleven.