JBL LIVE 400BT hoofdtelefoon

Op zoek naar een goedkope draadloze hoofdtelefoon? Dan kun je onder andere kiezen voor de JBL LIVE 400BT. Deze hoofdtelefoon biedt de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen, waar je ook bent. En vooral wanneer je niet op zoek bent naar hoofdtelefoons met speciale extra’s en handige functies is de bluetooth headset een prima keuze. Wat kun je allemaal met deze hoofdtelefoon en is dit ook voor jou een goede aankoop? Hier lees je alle informatie, voor- en nadelen van het model, zodat jij een goed overwogen keuze kunt maken.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

JBL LIVE 400BTJBL LIVE 400BT

De JBL LIVE 400BT is een van de goedkopere hoofdtelefoons uit het assortiment van JBL. Toch betekent dit niet dat je veel inlevert op kwaliteit en gebruiksgemak. Ook deze draadloze koptelefoon krijgt veel positieve reviews, vooral als het gaat om het draagcomfort en de kwaliteit van het geluid. Deze draadloze hoofdtelefoon heeft dan ook veel te bieden voor de muziekliefhebbers die niet al te veel willen betalen voor een nieuwe hoofdtelefoon. Het toestel is draadloos, heeft een snellaadfunctie en is spraakgestuurd te bedienen. Tevens kun je het apparaat in verschillende kleuren bestellen.

In de doos

  • JBL LIVE 400BT
  • Micro usb oplaadkabel
  • Audiokabel
  • Garantiekaart
  • Veiligheidskaart

Installatie van de JBL LIVE 400BT

Nadat je de JBL LIVE 400BT hebt ontvangen wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Dat is goed mogelijk, want de installatie van de draadloze headset duurt slechts enkele seconden. Het enige wat je hoeft te doen is de koptelefoon via bluetooth verbinden met je smartphone. Dit doe je via de instellingen van je telefoon. Daarna is de koptelefoon voor gebruik.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 185,8 gram
  • Kleur: verkrijgbaar in zwart, blauw, rood en wit

Bediening en onderhoud

De bediening van de JBL draadloze hoofdtelefoon is betrekkelijk eenvoudig. Je kunt de muziek sturen via je smartphone, via de muziekapp waar je jouw muziek mee luistert. Een andere manier om de JBL LIVE 400BT is via Google Assistant of Amazon Alexa, waarmee de hoofdtelefoon naadloos is geïntegreerd. Met de JBL app selecteer je de spraakassistent die je wilt gebruiken met de koptelefoon. Daarnaast is het onderhouden van de headset erg eenvoudig. Je hoeft hier vrij weinig aan te doen. Het enige waar je op moet letten is dat je de hoofdtelefoon na gebruik veilig opbergt, zodat er minder kans is op beschadiging. Verder is het belangrijk om te weten dat de hoofdtelefoon opgeladen moet worden: dit hoeft niet heel vaak, maar het is vervelend als je zonder muziek komt te zitten.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de JBL LIVE 400BT is waarschijnlijk de prijs. Voor een relatief laag bedrag kun je een kwalitatief hoogwaardige hoofdtelefoon aanschaffen die van de belangrijkste functies is voorzien. Je kunt de het model besturen via spraakassistent en daarnaast kun je ook kiezen voor de snellaadfunctie. Hiermee is je hoofdtelefoon na 15 minuten opladen weer voor twee uur te gebruiken. Ook kun je de Ambiant Aware functie gebruiken: hiermee hoor je het omgevingsgeluid beter. Dit is vooral veilig wanneer je deelneemt aan het verkeer. Als nadeel van het toestel kun je noemen dat deze hoofdtelefoon beperkte extra functies heeft, maar dat is logisch wanneer je kijkt naar de prijs. De headset is ook een minder goede keuze wanneer je veel reist: er zit namelijk geen adapter voor het vliegtuig in je pakket. Dit moet je dus apart aanschaffen.

Conclusie

De JBL LIVE 400BT is een draadloze on ear hoofdtelefoon die je altijd en overal kunt gebruiken. Hierdoor is deze voordelige hoofdtelefoon een zeer goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en kwalitatieve hoofdtelefoon.