Jabra Elite Active 45e oordopjes

Op het gebied van sport oordopjes heb je diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor draadloze, maar ook volledig draadloze oordopjes. De overeenkomst is dat je met beide draadloos muziek kunt streamen, maar het verschil is dat er bij draadloze oordoppen nog een kabel zit tussen de twee oordopjes. Hier heb je tijdens het sporten geen last van en dus zijn beide oortjes zeer geschikt voor sporters. De Jabra Elite Active 45e oordopjes zijn draadloos en een prima keuze voor in de sportschool: hier lees je alle voor- en nadelen van dit model.

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Jabra Elite Active 45eJabra Elite Active 45e

De Jabra Elite Active 45e oordopjes zijn de draadloze exemplaren van Jabra. Er zijn door de jaren heen ook veel volledig draadloze oordopppen van dit merk op de markt gekomen. Deze zijn ook wat hoger in prijs. Toch kies je met dit model oordoppen van de fabrikant voor goede oordopjes met uitstekende geluidskwaliteit. Ook zijn ze waterdicht en dus zeer geschikt voor in de sportschool. Hiermee kunnen de belangrijkste eigenschappen voor sport oortjes afgevinkt worden.

In de doos

  • Jabra Elite Active 45e
  • Micro usb oplaadkabel
  • Handleiding

Installatie van de Jabra Elite Active 45e

Om de oordopjes te kunnen gebruiken, is het eerst zaak om ze aan de smartphone te verbinden. Dit doe je door de oordoppen via bluetooth te verbinden aan de telefoon: je regelt dit via de instellingen op je smartphone.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: in ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Gemiddelde accuduur: 9 uur
  • Gewicht: 29 gram
  • Materiaal: Kunststof
  • Kleur: Zwart

Bediening en onderhoud

De Jabra oortjes zijn zeer eenvoudig in gebruik. Zo kun je de oordopjes gemakkelijk in je oren doen en achter je oren halen met de oorclips. Verder zijn de oordopjes voorzien van een volumeregelaar waarmee je het volume kunt aanpassen. Telefoontjes aannemen is ook mogelijk: er zit een ingebouwde microfoon in de oordopjes. Onderhoud aan de Jabra Elite Active 45e is niet echt nodig. Je moet ze opladen door te kunnen gebruiken en daarnaast is het gewenst om ze goed op te bergen. Zo voorkom je onder andere kabelbreuk.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de sportieve oordopjes is dat je ze kunt verbinden aan de Jabra Sound + app. Hiermee kun je de geluidsweergave van je oordopjes personaliseren via een equalizer. Dit zorgt voor een nog beter geluid en dus kun je nog beter van je muziek genieten. Verder zijn de oortjes waterdicht en kunnen ze dus goed tegen regen en zweet. Daarbij zijn de oordoppen voorzien van een oorhaak waarmee de oordoppen goed blijven zitten. Maar doordat er een oorhaak aanwezig is, is  dit ontwerp wel minder geschikt voor brildragers. Ben je drager van een bril, dan kun je beter kijken naar een andere model oordopje.

Conclusie

De Jabra Elite Active 45e oordopjes zijn in ieder geval voorzien van de belangrijkste eigenschappen die goede sport oordopjes moeten hebben. De mogelijkheid om de geluidsweergave te personaliseren is een extra voordeel en een goede reden om deze oordopjes aan te schaffen.