Hierop kun je oordopjes vergelijken

Wanneer je nieuwe oordopjes wilt aanschaffen, zul je al snel merken dat het aanbod erg groot is en dat het lastig is om een goede keuze te maken. Heel veel oordopjes bieden dezelfde mogelijkheden en zijn van goede kwaliteit. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Door in ieder geval te bepalen waarvoor je de oordoppen wilt gaan gebruiken maak je de selectie van oordopjes al een stuk kleiner. Daarnaast is het altijd een aanrader om verschillende oordopjes met elkaar te vergelijken. Hier vind je de punten waarop je jouw oordopjes kunt vergelijken. Daarna volgt de uitleg.

  • De draagwijze
  • De geluidskwaliteit
  • De specificaties
  • De prijs

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

1: Oordopjes vergelijken op de draagwijzeOordopjes vergelijken - Skullcandy Sesh Evo TW

Het is belangrijk dat je oordopjes lekker zitten en dat betekent dat je de oordopjes moet vergelijken op de draagwijze. Het draagcomfort van de oordopjes wordt grotendeels bepaald door de manier waarop je ze draagt. De een vindt in ear oordopjes prettig en de ander kiest liever voor de beste earbuds. In ear oordopjes draag je in de gehoorgang en earbuds liggen in de oorschelp. Daarnaast kun je nog kiezen tussen bedrade, draadloze en volledig draadloze oordopjes. Bedrade oortjes zijn meestal beter betaalbaar, maar zitten met een snoer aan elkaar verbonden en zijn daardoor niet altijd de meest aantrekkelijke soort oordoppen. Draadloze en volledig draadloze oortjes krijgen dan ook meestal de voorkeur, maar dit hangt vooral af van jouw persoonlijke wensen.

2: Oordoppen vergelijken op de geluidskwaliteit

Je vergelijkt de oordopjes natuurlijk ook op kwaliteitsgeluid: je wilt tenslotte dat je jouw muziek zo goed mogelijk hoort. In ear oordopjes hebben als voordeel dat de bas duidelijker hoorbaar is en dat daardoor de kwaliteit van het geluid vaak hoger is. Anderzijds kun je ook kiezen voor oordopjes met een app waarmee je de equalizer kunt aanpassen. Zo personaliseer je de geluidsweergave en heb je altijd de geluidskwaliteit die jij wilt.

3: Oordopjes vergelijken op de specificaties

Natuurlijk kijk je ook naar de specificaties van oordopjes en wat jij belangrijk vindt. Het is hierbij belangrijk dat je weet waarvoor je de oordoppen gaat gebruiken. Op basis hiervan kun je ook makkelijker bepalen welke specificaties voor jou interessant zijn. Reis je iedere dag met de trein of wil je rustig kunnen werken op kantoor? Dan kun je op zoek gaan naar oordopjes met noise cancelling. Ga je naar de sportschool met muziek op? Kies dan voor waterbestendige oordopjes. Verder kun je nog kijken naar specificaties als de NFC chip waarmee de verbinding tussen smartphone en oordopjes nog sneller tot stand komt. Een andere extra functie is multipoint pairing, waarmee je oordopjes snel schakelen tussen meerdere apparaten.

4: Vergelijken van oordopjes vergelijken op de prijs

De kans is groot dat je een budget hebt voor de aanschaf van oordopjes. In dit geval is het goed om oordoppen ook op prijs te vergelijken. Je kunt de zoektocht naar nieuwe oortjes al een stuk makkelijker maken door van tevoren de oordopjes die boven je budget zitten al te elimineren. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft aan oordopjes dan je van plan was.