De 5 beste koptelefoons voor gebruik in de opnamestudio

Koptelefoons zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er draadloze varianten, maar ook nog modellen met draad. Daarnaast zijn er koptelefoons die meer geschikt zijn voor specifieke toepassingen. Er zijn bijvoorbeeld koptelefoons die het meest geschikt zijn voor gebruik in de opnamestudio. Voor iedereen die aan de slag gaat in de opnamestudio is het van groot belang dat je alles goed kunt horen. De 5 onderstaande hoofdtelefoons zijn hier het meest geschikt voor.

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Pioneer HRM-6Beste koptelefoons voor gebruik in de opnamestudio - Pioneer HRM-6

Pioneer is een geliefd merk binnen de studio. Eén van de meest gekozen hoofdtelefoons van dit merk voor gebruik in de studio is de Pioneer HRM-6. Dit model heeft een enorm frequentiebereik van tussen de 5 Hertz en 40.000 Hertz. Hierdoor heeft de bas meer body dan ooit en voel je de lage klanken door je hele lichaam. De hoge tonen zijn aangenaam helder en je hoort over de gehele linie de dynamiek in de muziek. Alle onderdelen van deze Pioneer koptelefoon zijn eenvoudig te vervangen, waardoor je heel lang van dit model kunt genieten. Er wordt een 6,3 mm adapter met deze variant meegeleverd, zodat deze koptelefoon op al je apparatuur past.

AKG K92

Daarnaast is AKG een populair merk onder professionals. In een opnamestudio zul je geregeld de AKG K92 tegen komen. Het opvallende zwart/gouden design laat deze hoofdtelefoon meteen in het oog springen. Dit is een hoofdtelefoon met draad die over ear gedragen wordt. De comfortabele oorkussens kunnen bovendien vervangen worden wanneer het nodig is, zodat deze koptelefoon een stuk duurzamer is dan gemiddeld. Maar vooral op het gebied van de geluidskwaliteit gooit de AKG K92 hoge ogen. Een 6,3 mm adapter wordt meegeleverd, zodat je de AKG koptelefoon voor ieder apparaat kunt gebruiken.

Pioneer HRM-5

Alhoewel Pioneer inmiddels de volgende uitgave van deze serie op de markt heeft gebracht, is de Pioneer HRM-5 nog altijd een populaire keuze voor professionals die in de studio werken. Deze goede bedrade koptelefoon is voorzien van een 3,5 mm jack. Werk je met apparaten van Apple, dan is het aan te raden om nog even een Lightning naar 3,55 mm jack adapter aan te schaffen. Ook dit model heeft een enorm frequentiebereik en de geluidskwaliteit is formidabel. Het soort kabel dat gebruikt is, is een krulsnoer. Deze raak niet alleen niet snel in de knoop, maar deze hangt ook niet continu op de grond. Een 6,3 mm adapter wordt meegeleverd.

Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Natuurlijk mag ook Beyerdynamic niet ontbreken in deze Top 5 beste koptelefoons voor in de opnamestudio. Deze Duitse producent is geliefd onder zowel muziekliefhebbers als professionals in de studio. De zachte oorkussens zorgen er voor dat je dit model uren kunt dragen zonder dat je er last van hebt. Ook de geluidskwaliteit van de DT 770 Pro 250 Ohm is uitstekend. De gesloten oorschelpen zorgen er voor dat je jezelf exclusief op de muziek kunt focussen. Dit model koptelefoon van Beyerdynamic beschikt over een enorm frequentiebereik, waardoor zowel de lage als de hoge klanken uitmuntend klinken.

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

Beyerdynamic weet het voor elkaar te krijgen om nogmaals in onze Top 5 terecht te komen. Deze keer gaat het om de Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm. Deze hoofdtelefoon heeft een wat lagere impedantie, maar ook op het gebied van geluidskwaliteit doet dit model het goed. Net als zijn grotere broer is het bijna hemels om deze koptelefoon lang te moeten dragen. Dit komt door de combinatie van zachte oorkussens en over ear oorschelpen. Wij snappen wel waarom Beyerdynamic zo’n populair merk is voor in de studio.