Beyerdynamic hoofdtelefoon

Bekijk en bestel direct Beyerdynamic koptelefoons

Beyerdynamic hoofdtelefoon

  • Hoge kwaliteit hoofdtelefoons
  • Merk met een rijke geschiedenis
  • Bluetooth en bedrade modellen verkrijgbaar

Beyerdynamic hoofdtelefoon – Merk met een rijke geschiedenis

Beyerdynamic hoofdtelefoonHet Duitse bedrijf Beyerdynamic houdt zich al sinds 1924 bezig met audio en elektronica. Van dit merk koop je niet alleen hoofdtelefoons, maar ook microfoons en headsets. In 1950 bracht Beyerdynamic de eerste gesloten en geluiddempende koptelefoon voor studio opnames op de markt. Wereldberoemde artiesten zoals Stevie Wonder, Elton John, ABBA en The Beatles gebruikten apparatuur van deze fabrikant. Vandaag de dag zijn de hoofdtelefoons van het merk nog steeds populair en worden ze veel gebruik voor zowel professioneel als recreatief gebruik. Het bedrijf heeft verschillende hoofdtelefoons in het assortiment waardoor er altijd wel een geschikt model te vinden is voor jouw persoonlijke behoeften.

De fabrikant is een vooruitstrevend en vooral veelzijdig bedrijf die veel verschillende en kwalitatieve hoofdtelefoons op de markt heeft gebracht. Vanuit de hoofdvestiging in Heilbronn, Duitsland, ten noorden van Stuttgart, heeft Beyerdynamic de touwtjes stevig in handen als het gaat om de productie van kwalitatief hoogwaardige koptelefoons. Het merk heeft dan ook heel wat koptelefoons op de markt gebracht die zich niet alleen kenmerken door een goed draagcomfort en veel extra mogelijkheden. Er wordt vooral veel tijd besteedt aan het creëren van een zo goed mogelijk geluid. De details in het geluid zijn bij de hoofdtelefoons van Beyerdynamic enorm goed hoorbaar.

Inmiddels zijn er een aantal Beyerdynamic hoofdtelefoons waar je uit kunt kiezen wanneer je op zoek bent naar een hoofdtelefoon met een uitstekend geluid. Een van de modellen waar je voor zou kunnen kiezen is de Beyerdynamic Amiron Home of de Amiron Wireless. Dit laatste model is de duurste in het assortiment, maar daar krijg je ook veel voor terug. Het brede frequentiebereik zorgt ervoor dat je de details in zowel hoge als lage tonen heel goed hoort. Daarnaast heeft het merk ook genoeg goede bedrade koptelefoons in het assortiment. De Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm is hier een voorbeeld van. Het model is goed betaalbaar, heeft een breed frequentiebereik en heeft daarnaast een uitstekend draagcomfort.

Wat zijn de voordelen van deze koptelefoons?

Als er een punt is waar Beyerdynamic hoofdtelefoons beter opvallen dan andere modellen, dan is dat de geluidskwaliteit. Je kunt de kwaliteit van het geluid dan ook noemen als een van de voordelen van deze headsets. Het frequentiebereik loopt bij enkele modellen zelfs tot 40.000 Hertz. Dit betekent dat de geluidsweergave enorm gedetailleerd is. Op zowel professioneel als recreatief niveau kun je optimaal profiteren van dit goede geluid. Verder is ook het draagcomfort een groot voordeel. De meeste koptelefoons van Beyerdynamic hebben een over ear ontwerp waardoor de oorkussens niet gaan irriteren, ook niet als je de over ear hoofdtelefoon langer gebruikt.

Hoe werkt een hoofdtelefoon van Beyerdynamic?

Hoe een Beyerdynamic koptelefoon werkt is afhankelijk van welk type hoofdtelefoon je kiest. Zo is de Beyerdynamic Amiron Wireless draadloos en kun je deze via bluetooth aan je smartphone of tablet verbinden. Andere modellen, zoals de Beyerdynamic DT 990 ProDT 880 Edition 32 Ohm en de DT 770 Pro 32 Ohm zijn bedraad en moeten via een kabel worden aangesloten aan een apparaat. Niet iedere koptelefoon van Beyerdynamic heeft knoppen waarmee de muziek bediend kan worden. Dit moet je daardoor handmatig doen via het apparaat waarop je de muziek luistert.

Een Beyerdynamic hoofdtelefoon is niet altijd gemaakt voor muziek luisteren op mobiele apparaten. Onder andere de Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm en de DT 1990 Pro 250 Ohm zijn geschikt voor de studio en niet voor mobiele apparaten, vanwege de hoge impedantie. Het is dus van tevoren goed om te weten welke koptelefoons geschikt en ongeschikt zijn voor het gebruik op mobiele apparaten. Ben je op zoek naar een hoofdtelefoon voor professioneel gebruik? Dan is het aanbod van koptelefoons erg ruim.

Speciale functies van een Beyerdynamic hoofdtelefoon

Een van de speciale functies van een Beyerdynamic hoofdtelefoon is dat ze een zeer gedetailleerd geluid voortbrengen. Het frequentiebereik bij deze hoofdtelefoons gaat tot de 40.000 Hertz. Hierdoor ben je in staat om alle tonen in zeer goede kwaliteit te horen. De meeste hoofdtelefoons hebben daarnaast ook een open klankkast: hierdoor ben je in de eerste plaats niet afgesloten van omgevingsgeluid. Ten tweede klinkt de muziek niet alleen natuurgetrouw, maar ook ruimtelijk. Je kunt de Beyerdynamic hoofdtelefoon dan ook zeer goed gebruiken voor in de studio.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Wil je een goede Beyerdynamic hoofdtelefoon aanschaffen? Hoewel je met een koptelefoon van dit merk verzekerd bent van zeer hoge kwaliteit, is het goed om op een aantal zaken te letten. Let er bijvoorbeeld op dat je de hoofdtelefoon ook op je smartphone kunt gebruiken als je de hoofdtelefoon aanschaft voor recreatief gebruik. Niet alle koptelefoons van Beyerdynamic zijn hier namelijk geschikt voor. Daarnaast verschilt het ook per smartphone wat er wel en niet mogelijk is. Wanneer je op zoek bent naar een goede hoofdtelefoon voor gebruik in de studio, heb je bij het merk verschillende mogelijkheden in diverse prijscategorieën. Zorg er daarom voor dat je weet wat je nodig hebt en wat jouw eigen budget is. Zo voorkom je dat je meer betaalt voor je koptelefoon dan je eigenlijk van plan was.

De belangrijkste gegevens over de Beyerdynamic hoofdtelefoons in één oogopslag:

  • Hoofdtelefoons voor zowel professioneel als recreatief gebruik
  • Niet allemaal geschikt voor mobiele apparaten
  • Een hoog frequentiebereik voor gedetailleerde geluidsweergave