Beyerdynamic DT 990 Pro hoofdtelefoon

De Beyerdynamic DT 990 Pro is de goedkoopste koptelefoon uit het assortiment van Beyerdynamic. Maar wat zegt dit over de kwaliteit die deze koptelefoon te bieden heeft? Bij het uitkiezen van een goede hoofdtelefoon is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, waaronder waarvoor je de hoofdtelefoon wilt gaan gebruiken, hoe de geluidskwaliteit is, hoe het draagcomfort is en wat je persoonlijke budget is. Wil je weten of dit toestel voor jou een goede keuze is? Hier lees je alle belangrijke informatie.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Beyerdynamic DT 990 ProBeyerdynamic DT 990 Pro

Met de Beyerdynamic DT 990 Pro kies je voor een hoofdtelefoon die vooral geschikt is voor in de studio. Ben je een producer of veel bezig in de studio? Dan is deze koptelefoon daar zeer geschikt voor. De hoofdtelefoon is daarentegen ongeschikt voor mobiele apparaten, vanwege de impedantie van 250 Ohm. Hoe hoger het Ohm, hoe minder goed geluid er uit komt op mobiele apparaten. Deze hoofdtelefoon van Beyerdynamic zal juist zeer goede geluidskwaliteit geven wanneer je de hoofdtelefoon aansluit op DJ apparatuur.

In de doos

 • Beyerdynamic DT 990 Pro
 • 6,3 mm adapter
 • Handleiding

Installatie van de Beyerdynamic DT 990 Pro

Wanneer je het apparaat wilt gaan gebruiken, heb je hiervoor professionele apparatuur nodig. Hier kun je de hoofdtelefoon op aansluiten. Zodra er sprake is van een aansluiting kun je de koptelefoon gaan gebruiken en hoef je verder niks meer in te stellen. Meer informatie over de installatie lees je in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 250 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De Beyerdynamic DT 990 Pro is te bedienen via het apparaat waar je de hoofdtelefoon op hebt aangesloten. Denk hierbij aan een tabletop of mixer. Hier regel je de muziek op; dit kan niet op de hoofdtelefoon omdat er geen afstandsbediening op de kabel zit of fysieke knoppen op de oorschelp. Om de Beyerdynamic DT 990 Pro lang mooi te houden is het belangrijk om de over ear hoofdtelefoon goed te onderhouden. Denk hierbij aan het netjes oprollen van de kabel na gebruik om kabelbreuk te voorkomen. De kabel is niet los te koppelen van de koptelefoon en dat betekent dat het belangrijk is om hier voorzichtig mee om te gaan. Ruim ook het toestel goed op na gebruik om zo minder kans te lopen op beschadigingen.

Voor- en nadelen

Als voordeel van de Beyerdynamic DT 990 Pro is te noemen dat het geluid zeer goed is. Het geluid klinkt zeer gedetailleerd omdat zowel de hoogste als de laagste tonen enorm zuiver klinken. De open klankkast zorgt ervoor dat de bas niet vervormd en dat er geen geluidsdruk in de oorschelpen wordt opgebouwd. Daarnaast beschikt de bedrade hoofdtelefoon over verstelbare oorschelpen met extra zachte kussens. Dit zorgt ervoor dat je lange tijd met de koptelefoon op kunt zitten zonder dat je last van je oren krijgt. Als nadeel heeft het model dat de koptelefoon niet geschikt is voor mobiele apparaten, door de impedantie van 250 Ohm. Alles onder de 50 Ohm is nog geschikt voor de smartphone of tablet. Alles daarboven is eerder geschikt voor DJ en producer apparatuur.

Conclusie

De Beyerdynamic DT 990 Pro is een prima hoofdtelefoon voor in de studio. Hiermee hoor je het geluid gedetailleerd en kun je het geluid van een nummer tot in de puntjes perfectioneren. Dankzij de zachte oorkussens blijft het draagcomfort optimaal, ook bij langdurig gebruik.