Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm hoofdtelefoon

Ben je regelmatig in de studio te vinden om je eigen nummers of die van anderen de producen? Dan heb je veel baat bij een goede koptelefoon met vooral een zeer goede geluidskwaliteit. De Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm is een van de modellen die hier aan voldoet. Het merk Beyerdynamic staat al bekend vanwege de uitstekende geluidskwaliteit, maar het is goed om te weten wat dit model nog meer te bieden heeft. Hier lees je alles over deze koptelefoon, waaronder de belangrijkste voor- en nadelen.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

Met de Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm kies je voor een hoofdtelefoon die vooral geprezen wordt vanwege de geluidskwaliteit. De koptelefoon heeft een frequentiebereik van 5 tot 35.000 Hertz, waardoor zowel de hoogste als de laagste tonen van een nummer gereproduceerd worden. Dit maakt het toestel dan ook zeer geschikt om gebruikt te worden in de studio. De lichtgewicht koptelefoon zorgt voor een nauwkeurige geluidsweergave, precies wat je nodig hebt bij werkzaamheden in de studio.

In de doosBeyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

 • Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm
 • 6,3 mm adapter
 • Audiokabel
 • Oorkussens
 • Opbergzak
 • Handleiding

Installatie van de Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

De Beyerdynamic hoofdtelefoon moet via een kabel aangesloten worden aan een daarvoor bestemd apparaat. Dit is binnen enkele tellen gedaan: daarna kun je direct gebruik gaan maken van het toestel. Wel dienen we op te merken dat deze koptelefoon helaas niet geschikt is voor mobiele apparaten.

Technische specificaties

 • Type oorkussen: over ear
 • Type stroomvoorziening: kabel
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 270 gram
 • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De bediening van de koptelefoon werkt via het apparaat waar je de koptelefoon op aansluit. Er zit geen afstandsbediening in de kabel waarmee je de muziek harder of zachter kunt zetten. De Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm wordt onder andere geleverd een aantal hoofdtelefoon accessoires zoals een opbergzak waarmee je de hoofdtelefoon gemakkelijk op kunt bergen na gebruik. Ook krijg je een extra set oorkussens geleverd die je er gemakkelijk op kunt zetten. Zorg er ook voor dat de kabel tijdens gebruik niet te strak gespannen staat: anders kan er kabelbreuk ontstaan. Rol de kabel na gebruik ook losjes op zodat er minder kans is op kabelbreuk.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Beyerdynamic koptelefoon is dat het geluid van zeer hoge kwaliteit is. De melodielijnen klinken altijd zuiver en de bas heeft een diepe klank. Het brede frequentiebereik van de hoofdtelefoon zorgt er dan ook voor dat dit model zeer geschikt is voor gebruik in de studio. Daarnaast zijn de oorkussens enorm zacht en dit betekent dat je de hoofdtelefoon lange tijd achter elkaar kunt dragen zonder dat je last krijgt van je oren. De luisterervaring blijft comfortabel. Heeft deze goede studio hoofdtelefoon dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat de hoofdtelefoon niet geschikt is voor mobiele apparaten door de impedantie van 80 Ohm. Dit is belangrijk om te weten voordat je de hoofdtelefoon ook hiervoor wilt gaan gebruiken.

Conclusie

Met een hoofdtelefoon als de Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm kies je vooral voor zeer hoge geluidskwaliteit. Dit is dan ook precies wat je nodig hebt wanneer je veel in de studio te vinden bent. Deze hoofdtelefoon met uitstekende geluidskwaliteit is op dit vlak zeer zeker een betaalbare aanrader. Voor nog meer luxe kun je ook kijken naar andere modellen van Beyerdynamic zoals de DT 1990 Pro 250 Ohm of de DT 770 Pro 250 Ohm.