Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm hoofdtelefoon

De Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm is een koptelefoon die speciaal is gemaakt voor producers. Wanneer je regelmatig in de studio te vinden bent om aan je eigen nummers of die van een ander te werken, wil je natuurlijk goede kwaliteit geluid. Je wilt de hoofdtelefoon waarschijnlijk ook lange tijd achter elkaar kunnen gebruiken. Maar voldoet het toestel wel aan deze eisen? Hier lees je alle belangrijke informatie over deze koptelefoon, zodat jij kunt bepalen of dit voor jou de goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Beyerdynamic DT 770 Pro 250 OhmBeyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

De Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm is een bedrade koptelefoon van het bekende Duitse merk Beyerdynamic. Deze hoofdtelefoon heeft een frequentiebereik van 5 tot 35.000 Hertz en laat daarmee veel detail horen in de muziek, zowel in hoge als lage tonen. Het toestel kan dan ook goed worden gebruikt in de studio. Daarnaast heeft het apparaat een lichtgewicht ontwerp met zachte oorkussens, zodat je geruime tijd zonder klachten naar muziek kunt luisteren.

In de doos

  • Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm
  • 6,3 mm adapter
  • Handleiding

Installatie van de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

De koptelefoon van de fabrikant moet door middel van een kabel aan de gewenste apparatuur worden aangesloten. Wanneer er sprake is van een verbinding kun je de hoofdtelefoon direct gaan gebruiken in de studio. Met een bedrade koptelefoon heb je wel minder bewegingsvreiheid dan met een draadloos model zoals bijvoorbeeld de Amiron Wireless.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 270 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

De bediening van de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm is eenvoudig. De muziek bedien je via het apparaat waar de hoofdtelefoon met draad mee verbonden is. Op de kabel van het model zit geen afstandsbediening voor het veranderen van het volume. Dit kun je dus alleen doen via het apparaat dat je in gebruik hebt. Heeft deze bedrade studio hoofdtelefoon veel onderhoud nodig? Het is in ieder geval van belang dat je de kabel niet te strak spant tijdens gebruik en dat je de kabel na gebruik losjes oprolt. Op deze manier voorkom je kabelbreuk en kun je ook langer profiteren van je hoofdtelefoon. De kabel is niet los te koppelen en dus is het belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Zo verleng je de levensduur van het apparaat.

Voor- en nadelen

Een van de voordelen van de Beyerdynamic hoofdtelefoon is het uitstekende geluid. Dankzij het brede frequentiebereik klinken de melodielijnen altijd zuiver en heeft de bas een diepe klank. Verder zijn de oorschelpen gesloten en lekken ze geen geluid. Hierdoor heb je geen last van storende omgevingsgeluiden. Daarnaast maken de zachte oorkussens de luisterervaring comfortabel en kun je ook lange tijd achter elkaar gebruik maken van deze goede hoofdtelefoon. Een mogelijk nadeel van dit model is dat het toestel niet geschikt is voor mobiele apparaten vanwege de impedantie van 250 Ohm. De hoofdtelefoon is ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen, namelijk 80 Ohm en 32 Ohm. De Beyerdynamic DT 770 80 Ohm is overigens ook niet geschikt voor mobiele apparaten. Hou hier dus rekening mee als je op zoek gaat naar ene nieuwe koptelefoon.

Conclusie

De Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm is een ideale aankoop wanneer je op zoek bent naar een betaalbare en goede hoofdtelefoon voor de studio. Houdt er wel rekening mee dat deze voordelige hoofdtelefoon niet geschikt is voor mobiele apparaten en dat je hem alleen op je apparatuur in de studio kunt aansluiten. Zo ben je wel iets begrensd in het gebruik, maar als dit voor jou geen probleem is, dan kun je veel plezier beleven aan dit toestel.